Den såkalte «bloggeren» som gjør det han kan for å spre dritt om kjendiser har fått redusert kravet fra John Christian Elden. Nå kan mobberen slippe unna med skarve 14.000 kr. 

– Fra rettenes kjennelse heter det: ««Christian Burmeister pålegges å fjerne innholdet i blogginnlegget ( Det første og mest graverende som advokat Elden fikk fjernet) samt alle lenker og tilsvarende omtale av saksøkerne, som han har publisert på andre nettsteder».

– Den patetiske mannen som kun er ute etter oppmerksomhet rundt sin egen person, er så til de grader på felgen at han i eget blogginnlegg ber om økonomisk støtte fra sine lesere. Det han selvsagt burde ha hatt er en real omgang skikkelig juling, slik at han begynte å oppføre seg som folk.

Burmeister skrev et innlegg der han la ut flere navngitte personer, hvor han i detalj skildret hvem som hadde sex med hvem, og i tillegg la ut i svært nedlatende ordelag om Tone Damli og Aksel Hennie.

I følge retten skal bare omkostningene med selve begjæringen tilkjennes, det vil si 14.000 kroner og at resten må tas i erstatningskravet. I begjæringen om å få stoppet bloggeren som ble levert Oslo byfogdembete, fredag, krever kjendisadvokat John Christian Elden 51.870 kroner i saksomkostninger.

Videre i fra rettens kjennelse heter det: »  Burmeister er på et markedsførings-tokt uten hensyn til privatlivets fred og alminnelig respekt». Dette har nå Byfogden støttet med sin avgjørelse.

Selvsagt angrer den PR- kåte bloggeren som et dyr på å slenge dritt og falske påstander om en av  Norges mest profilerte artister. Nå blir det spennende å se om det er tomsinger som tror de kan gjøre som de vil i sitt kommentarfelt eller på sin blogg.

Netthets, sjikane, trusler, mobbing, ondsinnet ryktespredning og verbal «voldtekt» ser ut til å være vanlig blant mange unge som bruker sosiale medier. Det som er nytt at også etablerte politikere, journalister, bloggere, forfattere og andre skribenter opplever det samme.

Et alvorlig problem som må taes på alvor, mulig kan nettopp Burmeister-saken sette disse utfordringen på dagsorden slik at like historier kommer på agendaen.

Om ryktene og innholdet for øvrig har rot i virkeligheten er ikke det viktigste i denne saken, det er prinsippet. Det kan ikke være ok å skrive detaljert og ondsinnet om hvilke personer en eller flere kjendiser har sex med eller ikke.

Det må være nulltoleranse for slikt svada både hos bloggere og andre som skriver i sosiale medier.

Var det på sin plass å få blogg-innleggene og dets innhold fjernet av Damli, eller er det hun som overdriver sine reaksjoner?

Vargas

 

 

http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/melodifestivalen/article16358725.ab

Tags: Burmeiseter, trakassering

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Paradise Hotel 2013 begynner snart på TV3

De lærde psykologene som uttaler seg om "Paradise Hotel" mener nå å vite at serien kan være direkte skadelig å være med...

Man må vel kline på første daten?

Hvor langt skal man gå på første date? Må man ikke kline litt for å vite om det er noe...

Lukk