En svært sjelden gang blir jeg tvunget til å ta bussen. Ikke slik å forstå at noen truer med å knuse kneskålene mine om jeg nekter å ta buss, noen ganger  er det det beste alternativet bare. Må innrømme at det er en merkelig og selsom opplevelse. 

Buss-sjåføren, en av våre nye landsmenn. De er mange i dette landet og det er bare fint det, men mitt inntrykk er at de fleste av dem enten kjører taxi, buss, driver restaurant eller kebabsjappe.

Er det bare det de kan, eller er det bre slike jobber de kan få disse som kommer fra et annet land enn de skandinaviske landene?

Han nikket høflig og tok i mot pengene, men gledet seg helt sikkert mest til å komme hjeme til kona og de seks ungene og Tiki Masala gryta.

– På bussen denne dagen var det mange mennesker som valgte å reise kollektivt. Noen hadde sikkert ikke annet valg. En ung gutt med «headsett» spilte høyt mens han nøye gikk gjennom spillilistene på sin iPhone4S.

I setet foran meg satt en mor med en datter på 4-5 år. Hun skulte på meg mellom setene. BØ! Sa jeg høyt og hun skvatt tilbake i sitt eget sete. Å skremme unger er alltid gøy. Mamma´n i sete ved siden av var ikke videre imponert over meg så det ut til.

På neste buss-stopp kom det på en eldre dame. Med gåstol. Hun skal sikkert til sentrum for å ta ut trygda si tenkte jeg. Hun så ut som hun ble hundre år når som helst, og hadde sikkert allerede vært i banken dagen før, noe hun selvsagt har glemt.

Når man er på tur. Med buss. Og med det får muligheten til å sitte å analysere mennesker i alle aldre, så gir det folk med stor kreativitet og fantasi enorme spillerom. Enda min busstur varte mindre enn 30 minutter.

– Rett ved siden av meg satt et par i tredveårene. Sannsynligvis hadde hun kjeftet han huden full for et eller annet. Hun så sur ut, og han så som han angret veldig på det han hadde fått kjeft for. Han ville helt sikkert vært alle andre steder enn nettopp på denne bussen med denne kvinnen.

To jenter i tennårene kom på på neste holdeplass. De prater høyt og kniser og ler, elsker all den oppmerksomhet det naturligvis gir. De går selvsagt i absolutt siste mote. Strømpebukse med olashorts utenpå, trukket gått opp i skrittet slik at rumpeballene neste faller ut av shortsen.

De gir signaler om at de har mye penger da de setter seg ned med hver sin smart-telefon og dytter proppene på plass i ørene. Sannsynligvis er de egentlige like blakke som enhver annen tennåring.

Det er lett å sitte å mene noe om alle andre. Trolig sitter flere av de andre på bussen og tenker akkurat det samme om alle de andre. Lurer på hva de tenker om meg…

En skremmende tanke.

Endelig var bussturen over for denne gang.

 

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Jarle Andhøy på vei til Sør Amerika- ny tur på trappene

  «Berserk» forsvant i Sørishavet 22. februar 2011, med tre av besetningen på fem. De tre var Robert Skaanes (34),...

Kroppsfiksering og slankepress en del av en hektisk hverdag for ungdom i Norge

Det er et tankekors at noen av Norges mest leste bloggere velger å legge ut bilder av seg selv i...

Lukk