Kanskje like mye hatet som elsket i England, men først og fremst respektert for de fantastiske resultatene gjennom nær 27 år som Manchester United sjef. Norske medier har fulgt med på Sir Alex Fergusons lag av flere årsaker.

Ikke bare pga de gode resultatene gjennom så mange sesonger, men også fordi det har vært mange norske spillere med under Fergies regjeringstid på «Theatre of Dreams.»

Fotball er et komplekst spill, som det ikke er alltid like enkelt å forstå.

– Ståle Solbakken feks. en av Norges mest meritterte og beste trenere hadde suksess i København FC, fikk prøve seg på ball-øya hos lille Wolverhampton, best kjent som Wolves. Han var sannsynligvis en bedre trener enn det spillerne var, og som ville endre mer enn det de middelmådige spilleren skjønte. Det endte med sparken etter et halvt år.

I FFK, som er Fredrikstads stolthet, det vil si de var det før i tiden når Knut Thorbjørn Eggen styrte de røde og hvite til eventyrlig suksess. I plankebyen ble Tom Nordlie jaget på dør, nettopp av den grunn at han ikke ble akseptert av spillerne fordi han krevde for mye. Han ble sparket etter kort tid.

 

En æra er over, Sir Alex Ferguson vil bli husket lenge- på godt og vondt Foto: http://www.hiilkubad.com

– Poenget er å fremheve Nils Arne Eggens kloke fotballfilosofi, samhandling og fotballforståelse fra suksessårene i Rosenborg. Det hjelper ingenting om treneren står å skriker noe som du ikke forstår noe av. Da vil du før eller siden tape kamper, få sparken som trener eller tvinge gjennom din fotball-filosofi slik at alle spillere skjønner poenget. Eggen gjorde som Sir Alex.

Som ofte ellers når det kommer til menneskelige handlinger så sitter det i hodet.

– Det Sir Alex Ferguson var best på, var å spikre inn hodet på sine spillere hvor viktig det var å vinne kamper. Vinne hver duell, hver takling hver eneste forbanna duell. Kun de som ville vinne mest, vant til slutt ligaen. Ferige fikk rett, og han vant alt med sine spillere. Selvsagt har det også vært mange opp og nedturer Fergie selv ville ha vært foruten, det skulle bare mangle.

Å få alle spillere til å dra lasset (lagets utfordringer) i samme retning i hver kamp, alltid er lett på tavla i garderoben, svært vanskelig over lang tid på banen.

– Gjennom nær 27 år har Sir Alex Ferguson vunnet Premier League 13 ganger, 5 FA cup trofeer, 2 Chamions League trofeer, to Ligacup trofeer, og en hel drøss fra den skotske liga. Hans arvtager vil bli målt med Fergie, stakkars David Moyes, klubben Manchester United blir garantert aldri den samme.

Engelsk fotball blir en profil fattigere, men bortsett fra i den røde delen av byen Manchester er det fest og full jubel på grunn av den aldrende skottes avgang. Nå ser de fleste harde konkurrenter endelig muligheten til å vinne noe, uten kamp fra Sir Alex Fergusons lag.

Ingen manager kommer noen gang til å kunne være i nærheten av å oppnå Sir Alex Fergusons suksess, uansett liga, uansett nasjon.

Bye bye Fergie!

 

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Frodige kvinner kan være veldig sexy

Frodige kvinner kan være veldig sexy. Kvinner som er litt frodigere enn andre, kvinner med større rumpe, større lår og...

Skrekkens hus i Cleveland- 3 kvinner holdt fanget i 10 år

I Seymour Avenue er det satt opp politisperringer foran det som nå bare blir kalt skrekkens hus der tre kvinner...

Lukk