– Nå er det endelig bevist og ikke lenger en myte. C- vitaminer er bra for deg, og greier faktisk å holde «bassiluskene» unna- En undersøkelse i Umeå i Sverige viser et overraskende resultat.

– Gjennom fire måneder har de svenske forskerne fortløpende sjekket matvaner, fysisk aktivitet og forkjølelse hos 1509 innbyggere i Umeå. Med overraskende resultater.

De viser entydig at et høyt inntak av C-vitaminrik mat holder oss friskere, melder Aftonbladet-. Både kvinner og menn i alderen 20 til 60 år er undersøkt.

– Én grunn til at den gode effekten mot forkjølelse var tydeligere hos kvinner, kan være at mennene som ble undersøkt spiste mindre mat med stort innhold av vitamin C.

Undersøkelsen har kun tatt for seg inntak av matvarer med mye vitamin C. Effekten av vitamintabletter er ikke undersøkt.

Kvinner som spiser frukt og grønt med 200 milligram C-vitaminer daglig, har 30 prosent mindre sjanse for å bli rammet av forkjølelse enn dem som spiser halvparten så mye.

Tre appelsiner supplert med litt brokkoli og rød paprika hver dag er det som skal til.

Matvarer som inneholder mye vitamin C er:

* Broccoli

* Grønn paprika

* Appelsiner

* Kiwi

* Jordbær

* Spisskål

*Kålrot

* Blomkål


Kiwi inneholder dobbelt så mye C-vitaminer som appelsinen. Den grønne kiwien inneholder også det proteinspaltende enzymet actinidin, som er bra for fordøyelsen.

Det er umulig å si hvilken frukt som er den sunneste, spesielt siden det kommer an på hva man legger i sunnhet.
Uansett er det viktig å fokusere på å få i seg mer enn nok av både C-vitaminer og antioksidanter, da disse definitivt er viktige årsaker til et sunt kosthold.

– Det at all frukt regnes for å være veldig sunn, og at frukt er vår store C-vitaminkilde gjør selvsagt sitt til at vi oppfordres til å spise mest mulig av frukt og bær, frukt og grønt.
Parallellt med dette oppfordres Vesten til fokus på å øke forbruket av frukt og bær, frukt og grønt, på bekostning av fete og søte produkter og på grunn av C-vitaminer og antioksidkanter.

Lager man frukt og eller grønnsakfat og skjærer opp i strimler og serverer med en god dipp eller crème fraiche, så er det liten tvil om at dette forsvinner like fort som en skål med svært usunt potetgull eller annet snacks- Også bær har masse vitaminer og antioksidkanter-

– Jeg har tatt tran eller tran kapsler i mange år, jeg er rimelig sikker på at det er grunnen til at jeg er svært sjeldent syk. I tillegg til et variert og fornuftig kosthold så blir jeg sikkert minst 150 år- Og er man fornuftig med det man spiser og ikke overdriver når man skal kose seg så holder man seg frisk-

Som man sier i reklamen- man blir hva man spiser-

Ta en Kiwi hver dag, så får du i deg C- vitaminer og du kommer deg på ramma, det er da godt for noe.

vargas

Kilde

http://www.nrk.no/helse-forbruk-og-livsstil/1.7493272

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
VIDEO- Mobberen er desperat etter venner

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=XwfJtR-_taY[/youtube] FORELDRE TA TAK- DITT BARN ER EN MOBBER Jeg mener bestemt at det er foreldrene -og ikke læreren og...

VIDEO- Fangene på fortet er tilbake

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Gl5FunSGmyA[/youtube] [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=96XzHWxrj5k[/youtube] Deilige Jenny Skavlan og kjekke Daniel Franck er programledere- og mer eller mindre kjente personer er med og konkurrerer. Når...

Lukk