Camilla er søsteren til Lisbeth Salander. Bøkene og filmene om den tynne og magre hackeren Lisbeth Salander, ble først introdusert i bøkene til Stieg Larsson, senere i filmatiseringen via Millenium-trilogien

Fantastiske bøker solgt i millioner av eksemplar og senere filmatisert med stor suksess med premiere i 2009. Filmer som er gjort minnerike gjennom Noomi Rapces-skikkelse, som Lisbeth Salander og Michal Nyquist som nylig gikk bort. Nyquist spilt Mikael Blomkvist som også var svært sentral, sammen med Rapace i alle tre filmene.

Vi tør å påstå at filmene aldri hadde blitt like populær, uten Noomi Rapace som Lisbeth Salander.

Men det er altså Camilla Salander vi snart blir enda bedre kjent med. Første gang vi hørte om Lisbeths tvillingsøster, var i den fjerde boken om Lisbeth Salander, “Det som ikke dreper oss” eller “The Girl in the Spider’s Web” ført i pennen av David Lagercrantz, etter avtale med Stieg Larssons familie.

Det samme gjelder den neste boken der også Lisbeth Salander har hovedrollen.

Camilla er søsteren til Lisbeth Salander …

Camilla er søsteren til Lisbeth Salander ...
Foto:  Gyldendal

Vi vet også at det er Sony som sitter på TV-rettighetene til en eventuell filmatisering.

Lest: Menn som hater kvinner i sosiale medier 

Den femte og kanskje viktigste boken om Lisbeth Salander, der søsteren Camilla blir svært sentral – har fått navnet “The Girl who takes An Eye for An Eye“, hvem av søstrene tittelen er ment for, vet ikke ennå. Men det får vi vite 7. september. Da slippes boken i mer enn 30 land, samtidig.

Vi vet ikke mer om Camilla enn at hun har lurt Mikael Blomkvist opp i stry i den fjerde boken, at hun er direkte ondskapsfull og at hun var sin far; Alexander Zalachenkos lille diamant. I motsetning til Lisbeth, som ble forsøkt drept av sin far, best kjent som Zala, og som hatet sin ene datter, like mye som hennes mor, Agneta Sofia Salander.

Er det en bok du bør lese, og en film du bør se – er det åpenbart fortsettelsen av den eventyrlige historien om jenta som lekte med ilden, da hun var 13 år og havnet på mentalsykehus, etter å ha forsøkt å drepe sin egen far – ved å tenne på ham etter å helt bensin i ansiktet på ham.

Det er brutalt, det er voldsomt, det er svensk og startet altså med Stieg Larssons bøker, nå ført videre av den svenske forfatteren David Lagercrantz, som blant annet står bak boken “Jäg er Zlatan“.

Arven etter Stieg er det hans bror og far som tar hånd om, og det er de som ønsker at historien skal videreføres og tas vare på, men til stor diskusjon i forum og media, der ekspertene mener det er å spotte Stieg Larssons verk – å fortsette hans bøker.

Mulig var Lisbeth Salander en bad-girl som også gjorde mye galt, men i følge ryktene, er søsteren Camilla – et vandrete helvete på jord …

Boken “The Girl who takes An Eye for An Eye” kommer snart!

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Lønnstrekk? Les!

Lønnstrekk? Les! Har din viktige privatøkonomi gått såpass til helvete, at din arbeidsgiver blir pålagt å trekke deg i lønn?...

Lukk