Synes du det dyrt å se norsk fotball? Da blir det ikke bedre etter 2013- da er det betalingskanalen Canal+ som har rettighetene til alle kampene i Tippeligaen, dessverre. Det betyr svært sannsynlig enda dyrere fotball på TV.

Det er Fotball Media AS som har solgt visningsrettighetene til hovedrunden i Tippeligaen i perioden 2013-2016. I praksis betyr det at CANAL+ får rettighetene til seks kamper per runde for visning på TV, IP-TV, web og mobil i denne perioden.

– Vi ønsker attraktivt innhold på Canal +, og rettigheten til norsk fotball er et svært viktig tilbud til våre seere. Nå ser vi fram til å utvikle produktet i fireårsperioden.


Foto: MAX.no

 

Jeg er av den oppfatning at all norsk idrett på TV -inklusiv fotball- bør være gratis. Hovedsaklig for å sikre videreutvikling og rekruttering av masseidrettene, som ski, håndball og fotball.

Det er direkte skammelig at pengene har all makt, og går til den TV kanal som legger mest penger på bordet. Her er derimot flere aktører uteblitt i bud-runden, og det hele kan ende i retten.

Tv2 har hatt rettighetene til å vise eliteserien i flere år, men nå tar altså betal-kanalen Canal + over. Det skjedde uten at rettighetene var ute på anbud.

– Dette kom som lyn fra klar himmel. Vi ble orientert av fotballforbundet om at rettighetene skulle ut på en anbudsrunde. Men de har valgt et helt annet løp nå, sier Tv2-sjef Alf Hildrum.

Hvis norske forbrukere blir tvunget til å velge mellom engelsk Premier League og norsk Tippeliga for samme sum, så har ikke Tippeligaen en sjanse i den konkurransen.

– Tippeligaen ligger flere år bak i kvalitet sammenlignet med europiske toppligaer, og engelsk Premier League er kanskje den tøffeste, hardeste og mest populære ligaen i verden. Det vil gå hardt utover TV seerne til Tippeligaen og norsk fotball etter min mening.

Dette er et tap for fotballglade TV-seere, norsk fotball og for TV2 sport.

Har du tenkt å kjøpe Tippeliga pakken hos Canal+?


Vargas


Kilde

http://fotball.aftenposten.no/eliteserien/article203654.ece


Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Sydentur i skoletiden? Glem det!

      Foto: Aftenbladet.no     Nå blir regelverket endret og det blir dermed langt vanskeligere å ta seg...

Look to Denmark! Alle kriminelle utvises

Dette må jo være et mål for den sittende regjering  også, å vise ut alle som gjør en kriminell handling på...

Lukk