Lørdag 1. februar bokser Norges tøffeste dame sin viktigste kamp i karrieren. Cecilia Brækhus (32) er verdens beste kvinnelige bokser. En tittel svært mange andre kvinner er sulten på. 

“The First Lady” står uten tap. 23 boksere har forsøkt å slå henne, samtlige har tapt til nå. Cecilia Brækhus har aldri tapt en proffkamp. Nå skal hun bokse sin 24. kamp. En kamp hun må vinne for å ikke miste alt hun har kjempet for til nå.

På andre siden av ringen i Fredrikshavn i Danmark er en av de mest erfarne i gemet, en teknisk,  farlig bokser som er sulten på mer suksess enn noen gang. Myriam Lamare (39) som er en merittert bokser som har kjent på triumfene og vet hva som skal til. Hun har tidligere vært europamester og verdensmester for amatører, og hadde tidligere i karrieren WBA-tittelen og IBF-tittelen.

Den hardtslående franske jenta har fortsatt sin base i Maseille.

Kampen i Fredrikshavn kan bli den tøffeste, viktigste og hardeste i bergenserens karriere. Taper Cecilia for første gang i karrieren, mister hun titlene for WBO, WBA OG WBC. Den norske verdensmesteren har i grunnen alt å tape, samtidig er hun i sitt viktigste år som bokser, alt handler om en ting. Boksekamper og seier. Punktum.

Foreløpig er det forbudt med proffboksing i Norge, dessverre.

Rett etter valget gikk Norges statsminister, bergenser og ihuga Brækhus fan, Erna Solberg på talerstolen og sa at proffboksing skulle legaliseres, også i Norge. Vel, man kan tro det når man ser det og ikke før. Nord Korea og Norge er de to siste nasjonene som har et slikt forbud.

Erna, skjerp deg.

 – Cecilia Brækhus lever av å bokse. Hun er minst like norsk som deg og meg, hvorfor skal ikke hun få tjene til livets opphold på norsk jord som alle oss andre? Forstå det den som kan. Dette lovverket er direkte flaut, skammelig og på grensen til komisk.

Den franske muskelbunten som er neste motstander for Brækhus er godt kjent i boksemiljøet pga sin lange karriere. De fleste eksperter ser på denne kampen som Cecilias viktigste. Lamare har imponerende 25 proffkamper (22 seire, 10 på knockout, tre tap)

Norges tøffeste kvinne har nylig byttet trener til den meget erfarne Otto Ramin (60), men bor fortsatt i Tyskland og bokser under team Nisse Sauerland, som er blant de beste i Europa.

Noen diskuterer alder i kvinneboksing, om det skal være et poeng i at den franske jenta nærmer seg 40 år. Så lenge hun har bokset mye, trent hardt og ellers holder seg i god fysisk form, skal hun kunne holde en hel proffkamp.

Vinner “The First Lady” ligger verden for hennes føtter og hun vil få store og viktige kamper som gjør henne styrtrik og attraktiv i enda større og viktige VM-kamper. Taper hun derimot, så mister hun verdensmester tittelen og samtlige belter. På en kveld.

Mange tusen nordmenn har allerede pakket kofferten for å hylle en av Norges største idretts-personligheter gjennom alle tider, i Fredrikshavn.

Norge heier på deg Cecilia!

Foto: Flickr/ FIGOsport.de

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Lærer og elev falt for hverandre- læreren havnet i fengsel

Den britiske læreren Jeremy Forrest (31) ble forelsket i sin matte-elev Megan Stammers (16) da hun var 15 år gammel. De skjønte...

Lukk