Champions League er endelig tilbake. Et viktig vårtegn er god fotball på TV. Sluttspillet i verdens beste klubbturnering starter opp igjen etter vinterpausen. Nå skal de aller beste lagene i verden vise hva de kan. Og de nest beste må finne seg i å bli slått ut, én etter én til vinneren kåres 28. mai i St.Petersburg.

Bergenet lesetid: 5 minutter

Åttendedelsfinaler

I sluttspillet er det 16 lag som skal gjøre opp seg i mellom, fra åttendedelsfinaler til kvartfinale, semifinale og finale. Vi har vår favoritt klar, men det kommer vi tilbake til senere i denne teksten. Det som er spennende å følge med på, for oss anglofile, er om de engelske lagene – kommer seg videre.

Les også: Nå er det bare å gønne på, Norge!

Chelsea, Liverpool, Manchester City og United er med videre til sluttspillet. Men her stopper nok reisen, i hvert fall for United. Som ikke har vært i form i det hele tatt. Å sparke Solskjær framstår som en større og større tabbe, jo flere kamper som spilles under Rangnick.

Rangnicks menn skal møte selveste Atlético Madrid over to kamper i åttendedelsfinalen av Champions League. Det tror vi blir for tøft for britene. Uten verken ferdigheter eller selvtillit, kommer man ikke særlig langt i toppfotballen.

Nå når pubene kan ha fulle hus og stormende jubel, igjen – vil mange benytte seg av muligheten til å sende den mest attraktive fotballen. På storskjerm foran et kresent, norsk øltørst publikum. Godbitene står jo i kø fra nå og til langt ut i mai.

Allerede første dag i sluttspillet har to godbiter. Eller hva synes du om PSG mot Real Madrid og Sporting Lisboa mot Manchester City? I det første oppgjør blir det jevnt i Paris, men vi tror Ancelottis menn går videre over to kamper.

Engelske lag

Andre dag av åttendedelsfinalene har også noen deilige oppgjør. Inter mot Liverpool og Salzburg mot Bayern München. Motsatte kamper går om fjorten dager. Nevnte vi at godbitene kommer som perler på en snor? Champions League er endelig tilbake.

Champions League er endelig tilbake.
Josep Guardiola Foto: Wikipedia.org

Å undervurdere Chelsea, slik vi gjorde i fjor, vil ikke komme til å gjøre. Allikevel ser vi ikke for oss at de blå fra London går hele veien for andre året på rad, men at de går videre på bekostning av franske Lille, er vi trygge på. Så godt mannskap har Thomas Tuchel. Og Lille ligger på 10. plass i Ligue 1. som må sees på som middelmådig.

Liverpool og Jürgen Klopp har en bra sesong så langt. Men ligger et stykke bak Manchester City i Premier League. Champions League er en helt annen skål. Det er vanskeligere motstandere, men også kort vi opp til et av de gjeveste trofeene som finnes.

During their time at Barcelona, Messi, Xavi and Iniesta were involved in a combined 733 goals and 559 assists

SportsBible.com

Inter sloss om ligagullet i Serie A i Italia, mot Milan og Napoli, men har ikke prikket storformen før oppgjøret mot Liverpool. Har kun 2 seire på siste fem kamper i ligaen. Så Liverpool anses å være store favoritter over to kamper. Klopp har fått orden på små rusket og har kun to tap, seks uavgjort på 24 kamper. Nøyaktig det samme har Inter.

Det site oppgjøret vi ikke har nevnt, går mellom Villarreal og Juventus, som spilles tirsdag 22. februar.

Les også: Premier League til Viasat

Manchester City

Manchester City møter Sporting Lisboa, som er en overkommelig motstander. Det vil si, her er det vel ikke grunn til å tvile på noe annet enn seier – til nok et engelsk lag. Klasseforskjellen er enorm. Og Sporting, til tross for å sloss om ligagull i Portugal bak Porto, så er forskjellen fra Portugal til toppen av Premier League, stor.

Josep Guardiola (51) har ikke vunnet Champions League med City, men du kan jo gjette om han har lyst.

Spanjolen har vunnet det gjeveste trofeet med Barcelona to ganger. Og den første sesongen med Barca, vant Pep like godt “The Treble“. La liga, Copa del Rey og Champions League i én og samme sesong.

Pep Guardiola ble den yngste manageren som vant det gjeve trofeet, 38 år gammel i 2008/2009-sesongen, med Barca. Og fortsatte i fire sesonger med fotball verden ikke hadde sett maken til. Barcelona vant La Liga tre sesonger på rad.

Det snakkes om hvordan Barcelona spilte fotball, spesielt i denne første sesongen under Peps ledelse.

Det begynner å bli noen år siden, men verden har neppe sett bedre fotball. Og det fikk til og med sitt eget navn. Tiki-Taka-fotball. Spillere som serverte denne underholdningen skinte på stjernehimmelen allerede.

Legendene var Lionel Messi, Xavi og Iniesta. Verdens beste spillere på den tiden. Han første, er det fortsatt.

Barcelona og Guardiola har siden skiltes som venner. Barca har blitt et middelmådig lag uten Messi. Men Manchester City har blir et nærmest uslåelig klubblag, mye takket være Josep Guardiola og et åpent sjekkhefte.

Champions League er endelig tilbake.

Vargas

Pin It on Pinterest