Som kjent, er det kun én kamp som kan sammenligne seg med Champions League-finalen, og det er VM-finalen for landslag. For klubblag, uansett nasjonalitet – er Champions League finalen den absolutt største.

Noen vil hevde at «alle» ønsker Liverpool-seier, og at det er bare noen få fra Madrid som ønsker Real Madrid til å vinne for tredje året på rad. Det er nok ønsketenkning, mer enn noe annet. Real Madrid er blant de aller største og beste lagene i verden, og har åpenbart tilhengere over hele kloden.

Liverpool har hatt en mørk sky over seg, mye på grunn av tragedier vi kjenner så alt for godt, men også sportslig har det vært mye stang ut for de røde fra Merseyside. Det er nesten vanskelig å forstå at et av verdens mest kjente fotball-lag, har til gode å vinne Premier League. Blackburn og Leicester har jo klart det – hvorfor ikke Liverpool?

Jurgen Klopp har noe på gang, det har vi sett gjennom en rekke gode kamper, med fantastisk spill i sesongen som nå er over. Men fjerdeplass og hele 25 poeng bak seriemester, Manchester City, tyder på at det er endel å jobbe med fortsatt, særlig defensivt.

Winner of 2017-18 champions league can earn between €54m to €57.2m from “Fixed Amount” pot. Plus Market pool money which can easily elevate total earnings of winners from England, Spain, Germay or Italy around €100 million (prize money + market pool)

UEFA.com

Liverpool eller Real Madrid? Foto: Nova Mentis

Spør man fansen i den røde delen av byen Liverpool, hva som skal til for å vinne over de berømte spanjolene. Er det en spiller som nevnes før aller andre – for disse hardt prøvede fans, som fortsatt går og drømmer at Liverpool skal vinne Premier League, elsker Mohamed Salah – for alt han er verdt for klubben i deres hjerter. Vinner Klopp og Co Champions League-finalen, er det selvsagt en fjær i hatten for den historiske klubben, med store mengder fans fra Norge.

Om Jurgen Klopp lykkes med å fortelle spillerne sine hva de faktisk kan være med på, ved å vinne Champions League-finalen, bli historiske til evig tid, ved bare å spille det spillet de vet de kan. Bare gi ballen til Salah, så blir det mål – kun nitti minutter med lek med ballen, og score ett mål mer enn Real Madrid. Verre er det faktisk ikke.

Sannsynligheten for at Christiano Ronaldo, den tidligere Manchester United-spilleren, blir matchvinner og får enda et trofé i sitt belte, samt verdens fokus på sin solbrune kropp, enda en gang – er stor. En begivenhet som nesten ikke er til å bære, om du sympatiserer med Liverpool.

Real Madrid har Zinedine Zidane, den franske midtbanespilleren som sjef for verdens mektigste klubb, og han fikk suksess fra start. Denne sesongen har det dog vært rusk i det ellers så velsmurte maskineriet. Både Barcelona og Atletico Madrid kom foran på tabellen i La Liga. Seks tap på 38 kamper er ikke mye, men det er sjokkerende mange tap for Real Madrid. Et tydelig bevis for at laget ikke er så suverent som tidligere.

Er man kommet til Champions League-finale, er det selvsagt gode spillere på begge lag. Odds-ekspertene har Real Madrid som knepen favoritt. Vi tror på en jevn, målrik og underholdende finale, og vi håper på engelsk jubel til slutt.

5,5 millioner tilskuere, har overvært de 124 kampene som har vært spilt så langt i turneringen. Nå er det kun én kamp igjen, og finalen vil bli TV-sent til milliarder av mennesker til over 200 nasjoner. Om du skulle være i tvil, er altså fotball utvilsomt verdens største idrett.

Kampen, altså finalen i Champions League, som spilles i Kiev, kan du se på TV3, lørdag 26. mai.

Ikke glem Play Off-finalen i Championship, mellom Fulham og Aston Villa samme dag. Den ser du på Viasat, litt tidligere på kvelden.

 

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Conte ferdig i Chelsea!

Ifølge italienske medier skal Antonio Conte erstattes av en ny italiener. Den tidligere Napoli treneren, Maurizzio Sarri (59) tar over...

Willy Boly har signert for Wolves!

En av de beste forsvarsspillerne gjennom tidene, som har spilt i den berømte drakten, er endelig permanent Wolves-spiller. En gledenes...

Lukk