Skal du til Italia, eller kanskje Spania i den første helga i juni, bør du legge dette på minne. Har du bestilt mat på en restaurant, i et av de to landene, eller kanskje en spansk eller italiensk restaurant et annet sted i Europa på samme tid.

Du kan bli sittende lenge uten mat.

En fotballkamp finner sted. I Berlin. På Olympiastadion. Juventus møter Barcelona. Ingen tenker mat verken i timene før, under eller mange timer etter en slik kamp.

Champions League-finalen er Kampen med stor K. Den største og viktigste mellom to klubblag. Punktum. Barcelona er favoritter. Barcelona er alltid favoritter, uansett motstand. Fordi de har har verdens beste fotballspiller Lionel Messi, og et par andre som vet hvor målet står.

Man skal ikke engang være interessert i fotball for å bli fascinert over en slik kamp som har så mye nerve og som har så mye på spill. Det absolutt gjeveste trofeet i verden, for alle fotball-lag, uansett verdensdel, er Champions League-trofeet. Utvilsomt.

Champions_League_pokal

Foto: Wikipedia.org

 

Juventus, «den gamle dame» har mange tilhengere og fan i hele verden. Mye på grunn av deres helt spesielle historie, med nedrykk et par divisjoner for noen år siden, der de aller fleste av de aller beste ble med klubben ned. Fikk den opp igjen og vant Serie A. Legenden Gianliugi Buffon, målvakten – som fortsatt vokter Juves mål, var med på nedturen og den påfølgende oppturen.

Buffon kan i en alder av 37 år, avslutte en eventyrlig karriere, på eventyrlig vis. 

Om du tror Barcelona tar lett på denne finalen, tar du feil, om du tror Barcelona vinner kan du få rett. Får Juventus det første målet, vinner de. Ingen kan ri på en 1-0 ledelse som italienske klubb- eller landslag. Mulig det er usportslig, men fullt lovlig.

Barcelona, med Neymar, Suarez og Messi vil kjenne på presset, alt annet enn seier mot Juventus er fiasko i Spania kommende lørdag. I Italia derimot, er det allerede en seier at Juventus har nådd finalen. For fjerde sesong på rad, vant de nylig seriemesterskapet.

book_0-780x878

Om Barca har noen svakheter spør du!? Det er ikke mange, men kanskje den unge tyske keeperen, Marc- André Ter Stegen (23). Han har liten erfaring på så høyt nivå, men en førsteklasses målvakt, ingen tvil om det. Erfaring fra Bundesliga og mer enn 100 kamper fra moderklubben Borussia Mönchengladbach. Det ha lite med en finale av det kalibret han skal oppleve i Berlin å gjøre.

Et heltent lag med servitøren, Andrea Pirlo (35) – kanskje en av verdens beste midtbanespillere gjennom tidene er med. Det samme er en god Tevez, en løpssterk og teknisk god Paul Pogba, en Arturo Vidal som går uten på de aller fleste andre, og som på ny vil vise seg fram for fotballverden. Etter et meget godt VM i Brasil – for sitt Chile i fjor.

Barzagli, Evra, Bonucci og Chiellini har vært bunnsolide i forsvaret denne sesongen, og er gode nok, om de ikke slipper til Messi og co, for tidlig i kampen. Og er det noe de italienske, erfarne ringrevene kan, er det å gjøre favorittene litt mindre favoritter. De spiller klok og grådig.

Mange unner nok Pirlo og Buffon å vinne i sin siste kamp for Juventus. Midtbaneeleganten skal til USA og fortsette sin karriere for NYCFC. (New York Fotballklubb.)

Barcelona har vunnet cup og seriemesterskapet i Spania, de vinner sin tredje tittel om de vinner Champions League-finalen.

Hjertet sier Juventus, men Barcelona er favoritter. Sett av lørdag 6. juni til fotball, det blir garantert en fest! Enten i Spania eller Italia, så spis en solid frokost, om du er på ferie.

Forca Juve, Forca Italia!

 

 

Vargas

 

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Viser puppene, får også kvinner til å tenne

Viser puppene, får også kvinner til å tenne. Tror du bare menn snur seg eller ser etter kvinner med utringning...

Søknadsskjema for Paradise Hotel 2016! Paradise-Audun i trøbbel!

Søknadsskjema for Paradise Hotel 2016! Paradise-Audun i trøbbel! Paradise Audun, selveste Lorden er i hardt vær om dagen. Spesielt etter...

Lukk