3. juni 2017, står Europa stille et par timer, kanskje noe lengre, om det blir ekstraomganger og straffesparkkonkurranse.

En sommerkveld i Cardiff. Det handler om fotball. 

Erkerivaler og to av de aller største klubbene i Europa gjør finalen i Champions League til en drømmefinale. Italienske Juventus mot spanske Real Madrid. Det kan skrives bøker om begge lag. Tykke bøker. Det kan skrives flere bind om flere av spillerne på respektive lag også, med karrierer av storhet og fordoms prakt, ingen har sett maken til.

Den ferske Europamesteren Ronaldo, utvilsomt verdens beste spiller siste år.

Men så var det denne målvakten til Juventus da. Gamle «Gigi» Buffon som blir 40 år i januar 2018. Hans kontrakt med «den gamle dame» går ikke ut før neste sommer. En publikumshelt av de helt sjeldene, verdens dyreste keeper da han signerte for Juve, fra Parma, for 16 år siden. En levende legende og han har vært det lenge.

Prislappen lød på 400 millioner kroner som var mye penger i 2001.

Mange påstår at Gianluigi Buffon har vært den beste keeperen i verden i mange år. Hans innlevelse når Italia spiller sine landskamper, er Buffon i fokus fra han starter på (Il canto degli Italiani). Men, «Gigi» er en langt bedre målvakt enn artist, la oss være så ærlig.

https://www.youtube.com/watch?v=gOqoWkGgEFQ

Legenden har spilt mer enn 1000 obligatoriske kamper i sin karriere, godt og vel over 600 for sitt elskede Juventus, og 168 landskamper for Azzurri. Klart det blir masse omtale, skryt og tykke bøker av slikt. Til tross for elendig sangstemme.

En Champions League-finale er aldri eventyret om én spiller. Det er så mye mer enn som så. Det viktigste i verden, av uviktige hendelser er det noen som hevder.

Vel, siden denne ene kampen, som altså spilles i Wales, sendes til store deler av verden, der millioner av mennesker vil kjenne på sitringen og spenningen – blir det Ronaldo igjen, eller endelig Buffons tur? Uviktig? Ja, for noen er det helt sikkert det.

For alle som kan kjenne litt på felles-følelsen når laget ditt vinner, enten det er Kløftas smågutter eller Leeds United, gleden av å vinne, når kampen er over – er like ektefølt og det samme er spenningen i forkant.

Menn gråter nesten aldri, men når laget deres, mot alle odds går i vei og vinner, kan det fort være litt fuktig i øyekroken, selv hos de tøffeste av de tøffe.

De to kapteinene, Ronaldo hos Real Madrid og «Gigi» hos Juventus, har vært med en rekke ganger og vunnet det meste. Ronaldo ble Europamester med sitt Portugal i 2016. Buffon, verdensmester med Italia i 2006.

Christiano Ronaldo har vunnet trofeet Ballon d’Or, selve kula, beviset for at man er kåret til verdens beste fotballspiller, en rekke ganger. Buffon, har ikke den prisen, ei heller selve Champions League-trofeet.

Derfor kan det være et flertall for Juventus, om man spør de nøytrale TV-seerne, hvem de håper skal vinne denne vanvittige store fotballkampen. Real Madrid-fansen håper åpenbart at Ronaldo skal skyte laget deres til himmels og bli det første laget, som forsvarer tittelen.

En sommerkveld i Cardiff, for uviktige gjøremål. Hvorfor ikke slå på TV og se Champions League-finalen mellom «Gigi» og Ronaldo, mellom Juventus og Real Madrid?

Om du er mann eller kvinne, du kommer til å bli rørt til tårer. Garantert!

 

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Din tur til å droppe kula?

Din tur til å droppe kula? Paradise Hotel er over for denne gang - nå er det endelig din tur...

Wolves med fjerde manager på ti måneder – halve ‘Porto’ kommer!

Uvirkelige hendelser er i ferd med å utspinne seg på Molineux Stadium. Nuno Espirito Santo er Wolves nye manager etter...

Lukk