En drømmefinale. Spania mot England og en manager som kjenner de fleste spillerne bedre enn noen andre. José Mourinho var sjef i Madrid i fjor på Stamford Bridge i år. Han kan ikke annet enn å få den heder og ros en god fotballtrener fortjener. Best kjent som “The Only One”

Om Chelsea vinner noe trofé denne sesongen er fortsatt usikkert.

– I den første semifinalen lekte spanjolene med et tafatt og elendig Bayern München. De tyske gigantene var plutselig som et lilleputtlag som ikke skjønte hva som skjedde. Allerede etter en halvtime stod det 3-0. Real Madrid var bedre enn Bayern i absolutt alle deler av spillet. Andre omgang burde ha blitt et fyrverkeri, men ble et langt gjesp. Bayern München hadde mistet trua. De tyske avisene vil ikke være nådig etter dette.

Ramos scoret to fra corner og to fra Ronaldo som satte inn sitt 16. mål i årets Champions League som er rekord. Sjansen er store for at Ronaldo pryde de spanske førstesidene etter denne kampen. Bayern München- Real Madrid 0-5 sammenlagt er utvilsomt et sterkt resultat.

Chelsea får viktige spillere tilbake

– Chelsea maktet ikke å gjøre mål i Spania mot Atletico Madrid men, det gjorde heller ikke spanjolene. Det er nok for Chelsea. Som får tilbake Petr Cech i mål, årets unge spiller i England denne sesongen, Eden Hazard og Samuel Eto’o trente alle dagen før den viktige kampen. Det betyr nok at alle de tre er klare for årets viktigste kamp.

I finalen mot Real Madrid skal Chelsea få kjørt seg kraftig. Cristiano Ronaldo er i sitt livs form, og det samme ser det ut til at flere av hans lagspillere er for tiden. Chelsea må finne på noe uforutsigbart og klokt for å i det hele tatt ha noen som helst sjanse mot Carlo Ancelottis menn.

José Moruinho blir utslagsgivende

– På benken har Chelsea sin viktigste brikke i kampen om å nå den gjeveste finalen for klubblag. Champions League er en viktig turnering fordi den har alt. Pengene, prestisjen og all den omtale og oppmerksomhet en finale gir. José Mourinho er en mann for de store anledninger. Han elsker oppmerksomheten og vinner ofte slike viktige oppgjør.

Chelsea fikk massiv kritikk etter å ha “parkert et par busser” foran målet til 40 år gamle Mark Schwarzer, som stod i Chelsea-buret i denne kampen mot Liverpool. Mulig det var en feig måte å entre en så viktig kamp i Premier League på, men er det stilkarakterer i fotball? Hvem vant?

– Selvsagt skal man se på internasjonalfotball som underholdning og først og fremst det. Uansett må det være lov å utnytte regelverket for det det er verdt. Å være gode i det defensive spillet når behovet tilsier det er en del av spillet. Å være gode framover for å score et mål mer enn motstanderen en annen.

– Den som er best i alle sider av spillets fase vinner flest kamper. Chelsea har José Mourinho, han vil garantert være i fokus på godt og vondt i den andre semifinalen i Champions League. Derfor er det nettopp Roman Abramovich´s lag som går til finalen på bekostning av Atetico Madrid, som har en liten dipp i formen.

Finalen

Derfor er det også duket for en eventyrlig aften i Portugal.

Fjorårets finale mellom Bayern München og Dortmund ble sett av 167 millioner mennesker, Super Bowl som er det mest sette TV- program i USA ble sett av 208. millioner til sammenligning.

Finalen i Champions League går i Portugals  hovedstad Lisboa lørdag 24. mai. Den spilles på Estádio da Luz, Benficas vakre storstue. Vil du ha billetter til den magiske finalen se mer på UEFA.com.

Finalen går altså mellom Real Madrid og Chelsea. Bestill billetter allerede nå.

Foto: Flickr/  Alex Alves-Pingani Photography

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Ta en ferie i Spania i år!

Vurderer du en feriereise til utlandet i år? Da bør du ta en titt på hva Spania har å tilby,...

Lukk