Nivået på de aller beste klubblagene i verden er skyhøyt. Derfor blir forskjellen enorm når de beste møter de antatt svakeste og nest beste lagene i verdens viktigste, største og mest prestisjetunge klubbturnering- Champions League. 

De antatt beste, Bayern München, Real Madrid, Barcelona og Chelsea vinner på bestilling uten nevneverdig motstand. Lag som har vært med gjennom flere år og som har ambisjoner om å vinne både sin egen serie, men også komme lengst mulig i Champions League.

Den tyske giganten skulle møte Roma, men kampen var i fare for å bli utsatt pga store trafikale problemer i den italienske metropolen. Bayern München kom til stadion 50 minutter før start, men knuste allikevel Tottis Roma med 7-1, det kunne ha vært mye mer.

Barcelona og Real Madrid er også to lag som har store ambisjoner denne sesongen, mye pga forrige sesongs fadese der Atlético Madrid, noe overraskende tok seriegullet foran de to gigantene. Sevilla skiller ‘Barca’ og Real så langt i La Liga, der Messi og Co har smått utrolige 22-0 i målforskjell etter åtte kamper.

Syv seire og en uavgjort viser at Luis Enrique og hans menn mener alvor denne sesongen.

13907189516_8134c4053b

Gareth Bale Real Madrid

Det mange spør seg er om de spanske lagene kan klare å vippe de tyske mesteren av pinnen. Eller er det José Morinhos tur i år?

Som de fleste husker var det en dramatisk, og hel-spansk finale forrige sesong. Det kan det fort bli igjen, men noe forteller oss at det er andre meget gode lag som vil ha en finger med i spillet helt til slutt inneværende sesong i Champions Leage.

I gruppe A har nevnte Atlético Madrid tatt komandoen, Juventus har skuffet noe, og ligger på en tredje- og Olympiacos på andre plass. Her blir det en hard kamp om å komme seg videre. Malmö har overrasket, og er det eneste laget som har slått grekerne så langt i årets turnering. Dessverre kan det bli den eneste gevinsten for Åges menn denne gang.

I gruppe B gjør Real Madrid som de selv vil. Liverpool ser verre og verre ut for hver kamp. Det var så vidt de slo bunnlaget QPR i serien, Balotelli fortsetter med å dumme seg ut, og savnet etter Suarez blir større for hver kamp som går. Vi tippet Brendan Rodgers-problemer denne sesogen og har fått rett så langt. De to andre lagene i gruppa burde ha vært overkommelig motstand for Liverpool, men Ludogorets innehar andreplassen så langt og kan gå videre på bekostning av Anfield-klubben. Basel vil få problemer med avansement i alle fulle fall.

I gruppe C er det Leverkusen og Monaco som har de to første plassene, Benfica har skuffet stort og står uten seier etter tre kamper. Russiske Zenit er ikke helt ute av kampen om andreplassen i gruppa.

I gruppe D er både Galatasaray og Anderlecht svake og står med bare ett poeng hver.  Outsidere som kan overraske, slik Atlético Madrid gjorde i fjor, må vi nevne Arsenal som vil komme seg videre i fra gruppespillet i fra gruppe D, sammen med Dortmund som leder med full pott.

I gruppe E har Bayern München tatt kommandoen med full pott, Manchester City står overraskende nok uten seier, og middelmådige Roma innehar andreplassen. Sist i denne gruppa ligger fortapte CSKA Moskva. Vi tipper at Manchester City klarer å komme seg med videre.

I gruppe F har det utmerket seg to store favoritter som svært sannsynlig går videre. Barcelona og Zlatans Paris Saint-Germain har begge imponert. Ajax og APOEL fra Kypros har ikke gjort det, så enkel og nådeløst er det i toppen av internasjonal klubbfotball.

I gruppe G er det så langt heller ikke spesielt spennende. Chelsea vinner denne gruppa foran Schalke 04 med Maribor og Sporting Lisboa som vitner, og lag som må se sluttspillet i fra sofaen.

I gruppe H ligger Athletic Bilbao sist, med BATE i fra Hviterussland foran seg på tabellen. Så langt er det Porto som leder og portugiserne vil få med seg Shakthar fra Ukraina til sluttspillet, etter all sannsynlighet.

Så langt er det kun spilt tre kamper i Champions League, men det er liten tvil om hvem som vil være med å dominere også denne sesongen. Det er de store kanonene som alltid må regnes med blant favorittene.

Heldigvis er fotballen uforutsigbar til tross for å alltid ha noen favoritter før kampene spilles. Ingenting er mer fascinerende enn når David klare å overvinne Goliat. Noen overraskelser vil komme også denne sesongen. Problemet er som nevnt, den enorme forskjellen på de aller beste og de som kommer til kort.

Vi ser for oss en finale med enten Bayern Munchen, Real Madrid, Barcelona og Chelsea. Disse fire virker bedre og spiller en helt annen fotball enn de andre. I gruppen bak kommer det flere gode lag, men som vil være en overraskende vinner hvis så skulle skje. Arsenal, PSG, Dortmund og Atlético Madrid er spennende outsidere å følge med på.

– Dessverre er det for lenge siden vi hadde et norsk lag med i det gjeveste selskap i Europa. Rosenborg gjorde høsten til en fotball-fest for tusenvis av nordmenn gjennom mange år, den gang Nils Arne Eggen styrte på Lerkendal. Molde har noe spennende på gang, men vi frykter at nivået opp er vanskeligere nå- enn da trønderne satte Norge på fotballkartet gjennom nittitallet.

Norsk fotball har tatt to skritt tilbake, de aller beste spiller den beste fotballen som noen gang er spilt, nettopp i denne sesongen. Imponerende. De neste kampene i Champions League kommer 4. og 5. november.

I mens kan du jo glede deg til Manchester United mot Chelsea, den spilles på Old Trafford søndag 26. oktober. En dag uten en fotballkamp er ingen god dag.

Hvem tror du vinner Champions League og hvorfor?

 

Foto: | Flickr – Victor Isai Garcia

Vargas

 

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Voksne dreper barn – også i Norge

Monica ble bare 8 år gammel. Drept av sin tidligere stefar. Dessverre blir norske barn offer for voksnes psykose, frustrasjon,...

Lukk