Champions League er verdens største klubbturnering. En turnering for lag som har vunnet sin turnering eller som har kommet seg gjennom nåløyet med en topp-plassering i sin hjemlige liga. En turnering som alle fotballidioter elsker å følge. 

– Før i tiden var det også et norsk lag med i denne turneringen. Jo, det er helt sant. Rosenborg Ballklubb fra Trondheim. De spilte mot de beste i Europa og vant til og med. Vet det er uvirkelig og det begynner å bli fryktelig lenge siden. Dessverre så har avstanden på de beste i Europa og norske toppklubber blitt bare større og større siden da.

Rosenborg knuste Dortmund, et av lagene som spiller kvartfinale i år med 3-0, i Tyskland. Det er 14 år siden, da Norge var på fotballkartet i Europa for alvor, ihvertfall Rosenborg. Forsåvidt Drillo og Norge også, den gang da.

Norske klubber vil ikke spille i Europa, de har ikke resurser og vet de vil få problemer på bane. Man kan godt si at norsk toppfotball ligger nede med brukket rygg. Om Norge og Per- Mathias kommer til EM i fotball, vell hva tror du selv da? Jeg er ikke i tvil. Norge har sovet i timen og har ingen verdens ting i et mesterskap å gjøre, ikke med A-landslaget ihvertfall.

Champions League er fotball på øverste hylle, her spiller det mange spillere som får en kort sommerferie. De er i forberedelser til sommerens vakreste begivenhet. VM i Brasil. Der Tyskland, Spania og selvsagt vertsnasjonen må sees på som favoritter.

– Real Madrid har 3-0 på Dortmund og går videre til semifinalene i Champions League. Chelsea ligger under 3-1 fra første kamp mot PSG, men Zlatan er skadet, det blir tøft for Laurent Blanc og hans stjernemannskap. José Mourinho og hans løpemaskiner kommer til å løpe Paris Saint- Germain i senk å kjempe seg videre, tror vi.

Manchester United har ingen sjanse mot mesterne fra i fjor, tross 1-1 i fra oppgjøret i England. Bayern München er noe helt annet hjemme enn borte og kommer til å feie gulvet med Moyes´s trege forsvarsspillere og vinne lett. Den kampen som er mest åpent gitt samlet sluttresultat er det det hel-spanske oppgjøret. 1-1 i første kamp gir fordel Atlético Madrid.

Barcelona må finne seg i å være favoritt i de fleste kamper de spiller, men mot Atlético Madrid bør du ikke sette “kjerring og unger”på Barca.

Barcelona har vist noen tegn til svakheter og vi tror Messi og Co kommer til kort mot en Diego Costa i knallform. Det blir et durabelig oppgjør på Vicente Calderón i Madrid. Atlético Madrid leder som kjent tabellen i La Liga i Spania, så det er ingen tilfeldighet at Diego Simeone kan nå semifinalene.

Her er de 4 lagene som skal spille om finaleplass etter våre beregninger.

Real Madrid, Atlético Madrid, Bayern München og Chelsea. 

Trist at ikke norske klubber kan være med i det gjeveste selskap. Trist.

 

Foto: Flickr/ macay 1985

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Rannveig Heitmann- toppblogger og mobbeoffer?

Rannveig Heitmann (21) er en av Norges mest kjente blogger, ifølge henne selv også en kjendis. Det kan være hennes...

Lukk