Sluttspillet av Champions League skiller ut de nest beste fra de aller beste, nå er det nesten bare giganter igjen – når trekningen av de siste 16 lagene i verdens største og viktigste fotballturnering møtes.

Lest? Fotball-VM 2018 i Russland – gruppene!

Storkampene står i kø utover våren, og et sikkert vårtegn er nemlig når den gjeveste fotballen begynner å rulle igjen 13. februar, skjønt det er vinter og snøen kan ligge i hauger her hjemme.

Her er det du har å se fram til når Champions League skal inn i sluttspillfasen:

  • Tirsdag 13. februar 2018, Basel – Manchester City
  • Tirsdag 13. februar 2018,  Juventus – Tottenham
  • Onsdag 14. februar 2018, Real Madrid – PSG
  • Onsdag 14. februar 2018, Porto – Liverpool

The UEFA Champions League cup is pictured prior to the ceremony for the quarter-final draw of the quarter-final draw for the UEFA Champions League football tournament at the UEFA headquarters in Lyon on December 17, 2017. / AFP PHOTO / Fabrice COFFRINI

  • Tirsdag 20. februar 2018, Bayern München – Besiktas
  • Tirsdag 20. februar 2018, Chelsea – Barcelona
  • Onsdag 21. februar 2018, Shakhtar Donetsk – Roma
  • Onsdag 21. februar 2018, Sevilla – Manchester United

Motsatte oppgjør og andre runde av sluttspillet, spilles henholdsvis 6. – 7. mars og 13. – 14. mars 2018.

Som du sikkert har lagt merke til, er det hele fem engelske lag blant de siste 16 lagene i Champions League. Dette har aldri skadd før, for noen nasjoner og må sies å være en honnør til Premier League som en av de aller gjeveste ligaene i verden – kanskje den beste også.

Det brukes sjelden større floskler rundt fotballkamper på dette stadiet. PSG, den franske storklubben som svir av mer enn 2 milliarder kroner på én enkeltspiller i brasilianske Neymar, må selvsagt finne seg i være blant favorittene. Og bør kanskje vinne ut i fra pengebruken.

Manchester City spiller kanskje den beste fotballen man har sett siden Barcelonas TikI-taka-fotball under, ja nettopp, Citys nåværende manager, Pep Guardiola. Som leder Premier League med hele 11 poeng.

Vi makter ikke med beste vilje, å se at José Mourinho skal komme særlig lengre med sitt Manchester United, enn å slå ut Sevilla fra sluttspillet. Man vinner ikke viktige kamper i den gjeveste turneringen med å spille destruktiv fotball. United har noen gode enkeltspillere, men som lag skapes det for lite og de scorer rett og slett for få mål.

Real Madrid og Ronaldo må alltid regnes med i sluttfasen av enhver turnering de spiller. Portugiseren er ikke like scorings-kåt som tidligere, men vant gullballen for femte gang, et bevis på at han er verdens beste fotballspiller. Real har dog hatt en trøblende sesong så langt.

Barcelona og Messi er det alltid gøy å se på. Leder La Liga med 31 poeng etter 15 kamper, hele 8 poeng foran erkerival Real Madrid. Skal møte et svakt Chelsea som sliter med en frustrert manager i Antonio Conte, med sin spede tropp og for mange kamper.

Liverpool og Tottenham møter henholdsvis Porto og Juventus. Her tror vi mest på Klopp og Co, mest fordi at Porto er et svakere lag enn Juventus, men også fordi Liverpool er bedre enn Spurs i de fleste oppgjør denne sesongen. Intet har vært hyggeligere enn at begge de engelske lagene gikk videre.

Bayern München sparket kontroversielle Carlo Ancelotti i september etter å tapt 0-3 for PSG. 72 år gamle Jupp Heynckes har tatt over det tyske storlaget ut sesongen. Et lag man ikke skal undervurdere, med en hel haug med spillere med bred erfaring fra å vinne fotballkamper på øverste nivå.

Bayern München leder Bundesliga med 8 poeng foran Leipzig etter 15 kamper. Tyskerne van Champions League, med flere av spillerne som fortsatt er med i sesongen 2012-13.

Beşiktaş, Basel, Shakhtar Donetsk, Roma, Porto og Sevilla har ikke gode nok lag til å vinne Champions League, denne sesongen etter vår mening. Til og med normalt så gode Juventus – må nok se at andre lag avanserer videre på dere bekostning. «Den gamle dame» sliter også i Serie A, hvor Inter leder og Juve ligger på tredjeplass etter 16 kamper, to poeng bak. Napoli holder andre plassen.

Tre av de fire siste sesongene er vunnet av av Real Madrid. Siste gang et engelsk lag vant denne viktige turneringen, var Chelsea i 2011/2012 i München.

Vi håper på en annen vinner denne gang og ser på Manchester City eller PSG mot Barcelona i finalen – om vi skulle få velge.

Finalen i Champions League, spilles i Kiev i Ukraina 26. mai 2018.

Billetter til disse sluttspillkampene kan du bestille her.

 

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Hvem ønsker du å være i 2018?

De fleste nordmenn ønsker å være den beste utgaven av seg selv, men hvordan gjør man det? Slikke sjefen opp...

Julemat på alle fat

Tiden er inne, kjøleskapet skal fylles til randen av julemat som skal vare til langt inn i romjulen. Har du...

Lukk