Wolves har rykket opp for lenge siden, ved å ha en uvirkelig god sesong, som vi kommer mer tilbake til, Cardiff tok den andre opprykksplassen foran nesen på Fulham.

Ergo blir det play off for Stefan Johansen og London-klubben, som har vært meget god etter jul. En miniturnering mellom fire lag, plassert fra 3. til 6. plass på tabellen. Ren bingo der konsekvensene er enorme, for laget som vinner finalen.

Fulham skal møte Aston Villa over to kamper, vinneren går til play off-finalen, som spilles på Wembley – der vinneren rykker opp, denne éne kampen, er verdt ca 1,6 milliarder kroner. Det er den nådeløse forskjellen på Championship og mektige Premier League. I den andre play-off-kampen er det Middlesbrough som møter Derby, over to kamper hjemme og borte.

 

Alle disse lagene tradisjonsrike klubber med store budsjett, og som er villig til å satse enormt på å få spille på øverste nivå. Når man kun play off, er man kun nest best gjennom sesongen, men man kan altså nå den siste plassen – fordi det er tre lag som rykker opp.

«Any investment into the club will not be a problem for us.»

Jeff Shi, Wolves

Langt verre er det helt åpenbart for de lagene som rykker ned fra Championship. Selveste Sunderland rykket ned fra Premier League forrige sesong, og rykket ned til League One denne sesongen. Stort verre kan det neppe gå for en klubb i engelsk fotball. Barnsley og Burton rykket også ned fra Championship nå.

Fra League One kommer en annen gammel storklubb opp, Blackburn Rovers er tilbake i Championship. Men det var gode gamle Wigan som vant og ble ‘Champions’ av ligaen på tredje nivå. Her skal Shrewsbury, Scunthorpe, Rotherham og Charlton sloss om den siste plassen til spill i Championship.

Men vi kan ikke skrive en artikkel om Championship, uten å komme innom Wolverhampton Wanderers, som suveren vinner og ‘Champions’ av denne krevende ligaen. Arbeidsuhellet mot Sunderland i siste kamp (tap 3-0) orker vi ikke bry oss om. Wolves har vært mestere i lange tider – spillerne var mentalt utladet og på en sandstrand et eller annet sted.

Wolves vil bruk de pengene som er nødvendig til å få et slagkraftig lag for neste sesong. Klubben har mange spillere som vil forsvinne, noen vil gå på lån, andre selges. De aller beste, vil forhåpentligvis bli værende, og det vil utvilsomt komme forsterkninger, og vi lover å være blant de aller første i Norge, som presenterer disse spillerne for vå lesere. Vi vil også kommentere rykter og skrive om ‘Silly Season‘, som starter allerede når sesongen nå er over.

Fosun International, som eier den tradisjonsrike klubben, har et langsiktig mål med å få Wolverhampton Wanderers tilbake til gamle høyder. Målsetningen er å etablere seg i Premier League og kvalifisere seg for Europa på sikt. Derfor er ikke penger noe spørsmål for manager Nuno Espirito Santo. Det er nok å ta av.

Vi gratulerer Cardiff med opprykk, men vi har ingen tro på at Neil Warnock makter å holde plassen i Premier League, for det er spillet waliserne presenterer, for mye måk og mæl. De vil få problemer fra start i Premier League, med Warnock ved roret.

La oss håp at det er ambisiøse Derby County, som følger Wolves og Cardiff opp i Premier League, via play off. Men som sagt, er det ren bingo.

Play off-finalen spilles fredag 26. mai, på Wembley Stadion i London.

 

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Manchester United har startet handelen!

Manchester United har startet handelen! José Mourinho har gjort det helt klart for en rekke av sine spillere, manglende holdninger...

Sukkeravgiften virker mot sin hensikt

Sukkeravgiften virker mot sin hensikt. Brus- sjokolade og andre godteri-produsenter fortviler over avgiften som ble innført av regjeringen fra nyttår....

Lukk