Championship, denne utskjelte ligaen i skyggen av Premier League starter opp igjen som sedvanlig en uke før storebror. Bakgårdsligaen, det forgjettede land der de nest beste holder til.

De som enten har rykket ned etter en lang kamp om å overleve, eller som har rykket opp fra League One, den gamle andre divisjonen, eller det laget som har gått gjennom år, uten å lykkes med å komme vekk. Opp. Til den gjeveste divisjonen – Premier League.

Der de sovende gigantene fortsatt sover. Lag som Derby, Middlesbrough, Birmingham, Norwich, Leeds, Nottingham og Wolves.

Fredag 4. august er ventetiden over for tusenvis av fotballfans, både norske og britiske som har tatt dette livsviktige valget. Det å velge et lag på de britiske øyer. Dette valget som skal vare livet ut. Man bytter som kjent partner, bosted og bil, men aldri favorittlag. Aldri!

Why Wolves portuguese imports will be success at Molienux  

Wolves ble laget som jeg ønsket å følge og har fulgt siden 1974, uvisst av hvilken grunn fordi det er så lenge siden. Sannsynligvis var det en bag og et krus i gave – kombinert med et viss antall tippekamper på NRK som gjorde utslaget. Wolverhampton Wanderers var nemlig gode den gangen på syttitallet. Den gang ingen hadde hørt om Premier League og det var første divisjon som var toppen. Resten er historie.

Heldigvis går det opp og ned i fotballen, men er det et lags tilhengere og fans som har vært med på de fleste opp og nedturene som er mulig i fotballen, så er det oss. Vi som valgte laget med de karakteristiske draktene, noen kaller de orange, men det er veldig feil. De vakre og fantastiske draktene er i «Old Gold and Black» intet mindre.

Nedturene, for å ta det verste først tar det for lang tid og smerte og gå gjennom. Men det har vært et sant helvete siden gode gamle Wolves var helt ned i 4. divisjon, etter først og ha falt fra de høye tinder og toppen av 1. divisjon i Tippekampenes glansdager. Så kom Steve Bull – vår største helt, banket inn 306 mål på 474 kamper, mellom 1986-1999. En spiller av dets like kommer neppe tilbake. Lojal og elsket. Fortsatt.

Konturene av en opptur kom da milliardæren, Sir Jack Hayward kjøpte sin elskede barndomsklubb i mai 1990. Han begynte å bygge et fantastisk treningsanlegg og bygge om Molineux Stadium. Sir Jack bør få æren for at Wolves står med de fasiliteter de har per i dag, blant de aller beste på balløya. Eierens legendariske sitat blir brukt av fans den dag i dag. Sir Jack døde i januar 2015, 91 år gammel.

Glad to have helped

Sir Jack

I mai 2003 rykket Wolves opp til Premier League, den gang med Dave Jones som manager, og etter 19 sesonger i Championship ble fansens bønner endelig hørt. Suksessen ute ble og laget rykket ned etter endt sesong.

Lets make Molineux great again! 

Steve Morgan kjøpte Wolverhampton Wanderers av Sir Jack i 2007, ansatte en hel haug med managere, deriblant Ståle Solbakken, for deretter og sparke én etter én.

Mick McCarthy var den andre manageren med nevneverdig suksess for Wolves, og rykket opp til Premier League i 2009. For deretter og rykke ned igjen etter holdt seg opp i én sesong. Steve Morgan gadd ikke mer etter 7 år som eier av et av Englands mestvinnende fotball-lag. Han solgte klubben til Fosun Internasjonal Group, sommeren 2016 og takk for det.

Oppturen kom ikke umiddelbart, men etter en sommer med en behagelig fønvind fra Portugal i regi av fotballagenten Jorge Mendes – ser vi endelig lyset i tunnelen. «Out of darkness cometh light» et annet slagord Wolves-fansen har trykket til sitt bryst, forståelig nok.

Eierne i Fosun ansatte Nuno Espirito Santo, en ny epoke tar til, optimismen har ikke vært større, det samme gjelder for antall billetter og sesongkort, pilene peker rett til værs. Middlesbrough venter i første kamp, og det har ikke vært flere tilskuere på Molineux siden 1975 – enn det som kommer denne lørdagen. Aner vi konturene av sportslig suksess med portugisisk hjelp? Alt tyder på at Nuno kan være mannen vi har ventet på i førti år. Wolves er blant favorittene til opprykk.

Årsaken er altså Portos gode velvilje til å låne vekk gode nok spillere, samt at Fosun har gitt Wolves lov til å kjøpe Ruben Neves fra samme klubb for £15 mill. I fjor kom Ivan Cavaleiro for £7 mill og Helder Costa for 13£ mill. begge fra Portugal, selvsagt. Diogo Jota, en annen av Portos unge talenter, med erfaring fra Champions League er også kommet på lån.

Fosun har hårete ambisjoner og fansen elsker det. Så langt denne sommeren i dette overgangsvinduet – har den sovende giganten fått inn 11 nye spillere, 11 har blitt solgt eller lånt ut. Wolves-revolusjonen er et faktum.

Er det rart vi elsker engelsk fotball?

Endelig er galskapen i gang. Måtte ulvene våkne opp skrubbsultne på suksess.

 

Vargas

Tags: Diogo Jota, Fosun Internasjonal Group, Molineux Stadium, Nuno Espirito Santo, Ruben Neves, Sir Jack Hayward, Steve Bull, Steve Morgan

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Bro, bro brille …

Bronnie Ware, en australsk sykepleier som fikk jobbe med døende pasienter som bare hadde få uker igjen av livet, og...

Matic og Fellaini selges!

Overgangsvinduet det vil bli snakket om i mange år har ingen grenser. Toppklubbene jakter på samme spiller og de bytter...

Lukk