Aldri før har det vel vært så gode lag som i kommende sesong av Championship? Nest øverste nivå i England har flere av de klassiske gigantene, som har feilet et par ganger for mye og derfor rykket ned. Opprykket til Premier League er gull verdt.

Play Off-finalen har en gevinst på 1.2 milliarder kroner for det laget som makter å vinne. Kommende sesong ser ut til å være den vanskeligste å komme seg opp fra. Ambisjonene er det lite å si på.

Vi har tatt en titt på lagene i bakgårdsligaen Championship – lagene som rykker opp til Premier League får spise kirsebær mot de største, for en stakket stund i hvert fall. Statistikken er dyster, spesielt for det lag som rykker opp via Play Off. Det rykker nesten alltid ned igjen.

En rekke av de ambisiøse Championship-klubbene er i søkelyset hos styrtrike, kinesiske investorer. Disse ønsker å kjøpe en middels stor klubb på ball-øya, som de ønsker å gjøre så stor som mulig, rasket mulig med sine formuer. Aston Villa er allerede kjøpt, Birmingham og Wolves er svært nær å få godkjent sine oppkjøp fra asiatiske rikinger.

Alle vet hvordan det gikk når de asiatiske eierne i Leicester lot manager Claudio Ranieri få fritt spillerom, uten å bruke vanvittige summer. Tippet som dumpekandidat, men vant hele dritten til 5000 i odds. 

Manchester City og Pep Guardiola er favoritter før seriestart i Premier League 

1000px-StJamesParkPanorama 

Fotballen som spilles i denne divisjonen vil vi påstå er hakket over den norske Tippeligaen. En Championship-klubb, kan lett vinne over et Premier League-lag på en god dag. Dette ser vi gjentatt ganger da favorittene fra toppdivisjonen, møter antatt svakere motstand fra lavere divisjoner og får bank i cupene. Ikke hver gang, men det skjer.

Lønningene er svært variable, like så er budsjettet om man sammenligner topp mot bunn i Championship. Forskjellene er minst like store her som i Premier League.

Championship har fire lag fler enn toppdivisjonen og det spilles 46 seriekamper, mot Premier League’s 38. Her er de 24 lagene som danner Championship-sesongen 2016/2017.

 1. Aston Villa

 2. Barnsley

 3. Birmingham

 4. Blackburn

 5. Brentford

 6. Brighton

 7. Bristol City

 8. Burton

 9. Cardiff

 10. Derby

 11. Fulham

 12. Huddersfield

 13. Ipswich

 14. Leeds

 15. Newcastle

 16. Norwich

 17. Nottingham

 18. Preston

 19. QPR

 20. Reading

 21. Rotherham

 22. Sheffield Wed

 23. Wigan

 24. Wolves

Som de fleste vet, er det to lag som rykker direkte opp, fortrinnsvis de to øverste. Laget på tredje, fjerde, femte og sjette plass, må spille innbyrdes turnering over to kamper, der ett av disse rykker opp til Premier League, via play Off. De tre siste lagene – rykker ned etter endt sesong. Sesongstart er fredag 5. august 2016. Da braker Fulham- Newcastle sammen på intime Craven Cottage.

Skal vi våge oss på noen tips, på hvilke lag som vil ligge på øvre halvdel av tabellen, må vi åpenbart ha med alle tre som rykket ned fra Premier League i mai. Uten at det er en selvfølge at alle disse automatisk rykker opp igjen. Tvert i mot, viser det seg år etter år, at flere av de lagene som rykker ned – også får problemer med å etablere seg på et lavere nivå.

Denne sesongen derimot, er det klasseforskjell på de tre lagene som rykket ned og de lagene som skal kjempe om opprykket. Etter vår mening.

Aston Villa, med nye eiere og ny manager i Robert Di Matteo. Newcastle har 55.000 tilskuere på hver eneste hjemmekamp på digre St. James’s Park i Nord, dette tallet er svulmende, også i Premier League. Alt tyder på at manager Rafa Benítez får fulle hus også i Championship. Også Norwich var i perioder gode, spesielt før jul, forrige sesong. Det er all grunn til å tro at Alex Neil og han spillere på Carrow Road vil bite godt fra seg i denne divisjonen, og kjempe om en av tre opprykks plasser.

Lag som alltid blir skrevet med store bokstaver i England, og som utvilsomt vil være på øvre halvdel av tabellen er de sovende gigantene, Derby, Brighton og Wolves. Tar vi med Fulham, Sheffield Wed, QPR, Leeds og Cardiff, er dette også lag som vil være med å ta poeng fra de aller beste gjennom store deler av sesongen.

På nedre halvdel er det lag som ikke har for vane å gjøre så mye vesen av seg. Men som tar de aller fleste poengene gjennom en lang sesong på hjemmebane, svært få borte. Nettopp antal kamper skiller klinten fra veten. Lagene med liten stall, får før eller siden problemer.

Burton, Preston og Rotherham har små resurser og er lag som kan være i fare for å rykke ned. Vi tror også Ipswich vil slite, sammen med Barnsley, Huddersfield og Birmingham. Fortsatt er det noen dager til sesongstart, fortsatt er det mulig å forsterke sine respektive lag, all den tid overgangsvinduet ikke stenger før 1. september.

Liker du engelsk fotball, men synes Premier League blir for kommersiell og kjedelig, da bør du svitsje innom til Championship med jevne mellomrom. TV2 sender også denne sesongen, minst en lørdagskamp og en midtuke-kamp. Klikker du deg inn på den meget gode nettsiden til Championship.com i tillegg, vil du ikke gå glipp av stort.

Her er oversikten over hvilke kamper som sendes på TV, fra seriestart.

Har du et favorittlag i den gamle 2. divisjonen i England og hvem tror du rykker opp?

 

Vargas

Tags: Aston Villa, Championship, nedrykk, Newcastle, Norwich, opprykk, Premier League

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
ISTID 5: SID er tilbake!

Takket være animasjons-kunsten, har vi fått fantastiske filmer som blant annet "Istid". Nå 14 år etter vi ble kjent med...

Premier League – Pogba avgjørelse og Conte hente Kante!

EM i Frankrike, som svært mange hadde store forventninger til endte med et gjesp og trofeet endte opp i Portugal....

Lukk