Midnatt norsk tid sier etter alt å dømme Chelsea Victoria Clinton (30) ja til sin kjæreste gjennom flere år, finansmannen Marc Mezvinsky (32). Bryllupet vekker enorm interesse i amerikanske medier.

Datter og enebarn av USAs eks-president Bill Clinton og landets utenriksminister Hillary Clinton, har siden offentliggjøringen av forlovelsen i november i fjor, gjort det klart at hun ikke ønsker oppmerksomhet rundt sitt bryllup. Likevel har dekningen i amerikanske medier vært overveldende.

Nå når amerikanske medier trosser hennes ønske om å holde bryllupet privat, har det oppstått en debatt om hvorvidt hun har rett på diskresjonen hun ønsker seg.

USA`s prinsesse.

Flere redaktører har forsvart dekningen av bryllupet med at familien Clinton er det nærmeste man kommer kongelige i USA . Dermed mener de det er helt naturlig at amerikanere interesserer seg for Chelseas bryllup, slik folk i andre land gleder seg over at en prinsesse gifter seg. Dette til tross for at 30-åringen offisielt sett er en helt vanlig amerikansk borger.

Når seremonien starter ved midnatt lørdag norsk tid, får ingen presse komme i nærheten av den store eiendommen i Rhinebeck, to timer nord for New York. Det er fastsatt luft- og bakkerestriksjoner for å holde fotografer unna. Alt skal være så privat som mulig. Ifølge Washington Post er prislappen for bryllupet astronomisk.

Det svenske kongelig bryllupet kan nærmest bare gå å legge seg når en tidligere amerikansk presidentdatter gifter seg.

Det er beregnet at regningen for kalaset vil ende et sted mellom cirka 20 til 30 millioner kroner. Her spares det nemlig ikke på noe.

Hun har gått på privatskolen Sidwell Friends School, og ble – dog ikke uten noen få stygge overtamp fra deler av pressen – for det meste skånet for tabloid oppmerksomhet i massemediene i ungdomsårene. En artikkel om henne rett før farens riksrettshøringer i forbindelse med Lewinski-affæren ble oppfattet av foreldrene og andre som særlig upassende og utilbørlig, politisk motivert. I 2004 ble hun ansatt hos McKinsey and Company i New York. Siden 2005 har hun bodd i strøket Chelsea på Manhattan.

Hun var en del av USAs offisielle delegasjon til de olympiske leker i Sydney i Australia i 2000.

Chelsea var mellom 3. januar 2001 og frem til farens avgang som president 20. januar ansvarlig for vertskapsfunksjonene i Det Hvite Hus, ettersom moren da hadde tiltrådt som senator for delstaten New York, Men hun overtok ikke den uoffisielle tittel First Lady. Hun smies i hymnens lenker med jøden Marc Mezvinsky (32).

Amerikanske tabloidaviser har erklært at det minst må være århundrets bryllup som er blitt lagt til Rhinebeck i delstaten New York. Selve vielsen skulle finne sted på en eiendom utenfor byen, og her var det innført flyforbud for å hindre paparazzi-fotografer i å ta bilder. Politiet stanset biler som forsøkte å nærme seg.

– Det er synd at det ikke er på TV. Dette burde vært sendt live slik som bryllupet til prinsesse Diana, sa Anne McConnell, som lørdag hadde benket seg i sentrum av Rhinebeck i et forsøk på å få et glimt av gjestene.

«I dag har vi med stor stolthet og overveldende følelser vært vitner til at Chelsea og Marc ble viet i en nydelig seremoni på Astor Courts, omgitt av familie og nære venner» skrev Bill og Hillary Clinton i en erklæring de sendte ut etter vielsen.

«Vi kunne ikke ha bedt om en mer perfekt dag for å feire begynnelsen av deres liv sammen, og vi er så glade for å ønske Marc velkommen til familien», skrev de videre.

Det er  på sin plass med lykke ønskninger til brudeparet-

Congratulations on your big day. Surely the greatest in your life. Chelsea and Marc!

Kilde NRK.no

http://www.nrk.no/nyheter/verden/1.7231064

kilde VG.no

http://www.vg.no/rampelys/artikkel.php?artid=10044086

http://www.f-b.no/nyheter/utenriks/chelsea-clinton-gift-i-overdadig-bryllup-1.5498308

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Snart skolestart, riktig sekk til riktig rygg

Det er kun et par sommeruker igjen til mange tusen førsteklassinger skal på sin meget spennende første skoledag. Og da...

Feriere naken?

  I dag skriver Nettavisen om et feriereportasje der du kan gjøre det meste uten en tråd .Og fordelene med...

Lukk