José Mourinho (52) har kommet hjem, de lyktes ikke i fjor, da dummet de seg ut på slutten av sesongen, Manchester City ble for sterke, men denne sesongen har de ledet Premier League fra start til slutt. 

I den avgjørende kampen var de fortjent 1-0 mot Crystal Palace, på straffe av Eden Hazard. Trofeet er i havn.

Chelsea har vunnet 44 kamper og tapt bare en siden starten av forrige sesong på Stamford Bridge. José Mourinho har vært sjef i 96 kamper hjemme på “bora” og vunnet nær 80 av disse. Under portugiserens ledelse har Chelsea holdt nullen i mer enn halvparten av kampene. Det tredje seriegullet for samme lag er sikret, kun Sir Alex Ferguson har klar det tidligere. En brukbar statistikk.

I 2005 kom den lille portugiseren med den skyhøye selvtilliten, senere kalt “The Special One” og tok det første trofeet til Stamford Bridge på 50 år. Den gang, for nøyaktig 10 år siden var disse spillerne i aksjon for de helblå:

Cech, Geremi, Terry, Ricardo Carvalho, Gallas, Tiago, Makelele (Smertin 90), Lampard, Jarosik, Gudjohnsen (Cole 85), Drogba (Huth 65). Et trent øye finner kun tre spillere som er igjen i troppen – fra det historiske laget som tok den meget etterlengde tittelen.

Petr Chech, John Terry og Didier Drogba. Laget som nå tok det tredje Premier  League-trofeet er som følger:

Courtois; Ivanovic, Cahill, Terry (c), Azpilicueta; Cuadrado, Matic; Willian, Fabregas, Hazard; Drogba.

Belgieren Eden Hazard har hatt en formidabel sesong, scoret 14 mål i serien, 19 totalt – så langt, og ble fortjent kåret til årets spillere for inneværende sesong. Den lille drible-fanten har vært involvert i nesten samtlige straffer Chelsea har blitt til del denne sesongen. En av grunnene til at han ble hedret nylig.

Didier Drogba har fått som forventet betydelig mindre spilletid enn den gang han var en livsfarlig mål-maskin (mer enn 100 mål i Premier League), men har spilt noen kamper i slutten av sesongen grunnet skade på Diego Costa.

– Elsket og hatet, en kaptein med stor C, utskjelt og hånlig-gjort under den forrige treneren, André Villas-Boas mente Terry ikke holdt nivået med to kamper uke. Så feil kan man altså ta. John Terry har blitt 34 år, men har til tross; hatt sin aller beste sesong i Chelsea-drakta.

Drogba scoret også både i kampen og i straffesparkkonkurransen i Champions League-finalen mot Bayern München i 2012, som Chelsea vant – ikke rart det henger flere bannere på Stamford Bridge med “Drogba Legend”.

5161436800_393432db8b.jpg

Foto: The_Old_Grey_Wolf via Compfight

Drogba har vært i den kinesiske ligaen, så i Tyrkia og Galatasaray før Mourinho hentet sin gode venn tilbake før inneværende sesong. Om spissen fra Elfenbenskysten er med i de videre planene til “The Only One” er uvisst. Han ble 37 år i mars.

Hva José Mourinho ønsker å gjøre for å forsterke laget til neste sesong vet han kanskje ikke selv ennå, men innen start av en ny sesong vil det garantert være flere spillere som har fått ny arbeidsgiver. Andre spillere skal gjøre sitt for å gjøre Chelsea ensa litt bedre.

Både Arsenal, Manchester City og Manchester United har ikke vært i nærheten av Chelsea i denne sesongen, de vil bruke mye penger på å tette gapet. Arsene Wenger kan forsvinne i sommer, Arsenal må snart begynne å vinne trofeer igjen. Manchester City vil kvitte seg med Manuel Pellegrini og hente inn en trener med bred internasjonal klubb-erfaring.

Louis van Gaal sliter med sitt Manchester United og har tapt tre kamper på rad – uten selv å ha scoret mål. Se ikke bort i fra at Robin van Persie forsvinner i sommer for å gjøre plass til en spiss som kan garantere 20 mål eller mer.

Hvem det blir kan man spekulere seg blå over. Både Ronaldo og Gareth Bale nevnes ofte. Noe må den eksentriske hollender finne på. Per i dag ser Manchester United ut som et lag blottet for selvtillit, plan eller idé for hvordan de skal spille.

Det er kun fire poeng som skillet Liverpool og Manchester United, den eneste spenningen som er igjen i årets Premier League sesong, bortsett fra duellene om hvem som rykker ned. Se ikke bort fra at Liverpool kan ta igjen van Gaal og hans frustrerte “djevler”.

At Chelsea vinner serien tre kamper før slutt, med klokkeklar margin, må sees på som en maktdemonstrasjon – de andre topplagene har alle skuffet i hver sin periode. Noe som har gjort Chelsea til favoritter i stadig økende grad fram til i dag, når de endelig kan løfte trofeet som vinner av Premier League sesongen 2014/2015.

Chelsea kan få totalt 92 poeng, laget som kan komme nærmest, Arsenal – kan få maks 82 poeng om de vinner alle sine fem siste kamper. Utklassing er det mest dekkende for en slik differanse, de som da velger å kalle Mourinhos lag for kjedelig, må finne seg noe annet å sutre over.

Så fortjent, så fortjent! Gratulerer Chelsea!

 

 

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Farmen 2015 – Gården, er en kafé!

Ifølge TV2.no er det bestemt at årets Farmen-sesong, den ellevte i rekken, skal sendes fra Lions Kafé i de dype...

Lukk