Hvor lenge sitter José Mourinho som Chelsea-manager? Det er det store spørsmålet før et travelt juleprogram i Premier League. Chelsea-eieren, den russiske milliardæren Roman Abramovitsj er kjent som en utålmodig fyr.

Etter et nytt sjokk tap hjemme på Stamford Bridge, denne gang mot lille Bournemouth, lyser alle varsellampene. Snur ikke portugiseren trenden snarest, er det ingen nåde fra styret og den kravstore eieren.

Før sesongstart var Chelsea, forrige sesongs suverene vinner – på ny favoritt til å ta ligatittelen. Men allerede etter noen få kamper var det åpenbare feil og mangler over hele linja. Spilleren så umotivert og slitne ut, Mourinho mer grinete enn ellers og målene og poengene uteble.

Så langt har seriemesterne fra forrige sesong gjort 17 mål, like få som Sunderland som ligger på nedrykksplass. Krisen er til å ta og føle på på Stamford Bridge.  

Partido Chelsea - Aston Vila - 5/10/2008

Pablo Monteagudo via Compfight 

Etter 15 kamper står Chelsea med 8 tap. Etter 38 kamper i fjor stod det samme laget med kun 3 tap. Nå ligger José Mourinho og Chelsea hele 14 poeng bak lag nr 4 på tabellen, Manchester United. Plassen som gir kvalifisering til viktige Champions League.  Hele 17 poeng bak serieleder Leicester og bare 3 poeng over nedrykksstreken.

Serieleder etter 15 kamper er altså overraskelseslaget over alle, Leicester. Laget som nekter å tape, og scorer bøttevis med mål. Som har en manager som har en ting på minnet når laget hans møter til kamp mandag 14. desember. Nemlig å knuse Chelsea for alt hva det er verdt. Claudio «The Thinker-man» Ranieri ble som kjent offer for Abramovitsj utålmodighet og fikk sparken i 2004.

Innen den tid har Mourinhos tannløse menn møtt Porto i Champions League, hjemme.

I fotballens grusomme skjebnens ironi og selvfølge, kan det altså være en tidligere Chelsea manager som får José ut av dørene på Stamford Bridge. Ingen har jublet mer over den avgjørelsen enn Ranieri selv.

Claudio Ranieri, som var sjef for Chelsea, da nettopp the «Only One» kom til Chelsea for første gang. Da italieneren fikk fyken i 2004, hadde Chelsea sluppet inn færrest mål, noen gang og endte som nr 2 etter Arsenal. Slett ikke godt nok for den ambisiøse russeren med seddelpressa.

Portugiseren mener å vite at laget hans er godt nok, og påstår hardnakket at ingen forsterkninger er nødvendig. Britisk presse, som alltid elsker å se at de som er store i kjeften, får seg en smell i leppa – trenger minst fem nye spillere.

Nicolas Nkoulou (25) midtstopper fra Marseille, John Stones (21) midtstopper fra Everton, Paul Pogba (22) midtbanespiller fra Juventus, Gonazalo Higuain (27) spiss fra Napoli, og franske Antoine Griezmann (24) spiss fra Atlético Madrid.

Dessuten har Chelsea gode spillere på lån, som faktisk vinner i sine respektive lag. Andreas Christensen i Gladbach, Lewis Baker og Dominic Solanke i Vitesse. Om disse fikk prøve seg i Chelsea trøya nå, kunne de nesten ikke ha gjort det verre enn de som spiller per i dag.

I følge bookmakerne, er José Mourinho favoritt etter Swanseas Garry Monk, til å få fyken. Til og med Newcastles Steve McClaren er tryggere ifølge odds-setterne på ball-øya.

Mourinhos magre trøst, både Manchester City – og United spiller like ræva fotball for tiden. Og så lenge det er Leicester som fører an i verdens mest omtalte liga, har «The Special One» neppe gitt opp sesongen, helt innerst inne.

Om han får sjansen til å forsøke, gjenstår å se.

28. desember møtes Manchester United – Chelsea på Old Trafford, årets siste kamp for begge lag.

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Kim Kardashian har fått tvillinger!

Kim Kardashian har selvsagt ikke fått tvillinger, men nå er hun så diger at det kunne hun lette ha fått....

Julegavetips: The Last Of Us (Remastered) – for Playstation

"The Last Of Us" er et action-eventyr-horror-overlevelsesspill som ble lagd av "Naughty Dog" og utgitt av "Sony Computer" Entertainment. Spillet...

Lukk