Chelsea – ny manager klar, kabalen i Premier League ferdig. Italias landslagssjef, den tidligere Juventus-legenden Antonio Conte tar over Chelsea etter José Mourinho.

Conte vil gjøre ferdig EM i Frankrike i sommer, før han reiser til London og Stamford Bridge for å starte forberedelsene til Premier League-sesongen 2016/2017.

Conte er ingen hvem som helst. Han vant like godt Serie A i Italia med Juventus tre sesonger på rad fra 2011-2014, og tok over «Gli Azzuri» de blå – det italienske landslaget etter dette.

Og skal nå forsøke seg som manager for den russiske milliardæren, utskjelte Roman Abramovich og Chelsea, som har hatt de aller fleste av de aller beste trenerne i verden. Kun «The Only One» har lyktes.

Hva kan Antonio Conte tilføre Chelsea?

Han har en tøffere stil enn de fleste. Lagene hans scorer mye mål og han liker en direkte og teknisk fotball der laget har stor ballbesittelse. Se ikke bort i fra en rekke italienske spillere inn i Chelsea-stallen, der en rekke utskiftninger forventes i løpet av sommeren. En vinnerskalle som kan Chelsea til et nytt nivå.

Eier Abramovich skal ha vært lunken til å ta inn en italiensk trener, da det er en kjent sak at mange av disse spiller en defensiv spillestil, som ligger langt unna russerens hjerte. Antonio Conte og hans stab ser ut til å ha overbevist den kravstore oljebaronen.

Chelsea er tittelforsvarer denne sesongen, men alt gikk galt for Mourinho, og mye tyder på at han ble sviktet av sine egne spillere allerede fra førte kamp. Etter 17 kamper inneværende sesong, fikk portugiseren sparken. Kan Antonio Conte stole på disse spillerne i sitt lag? Neppe.

Det er ventet at, Antonio Conte, henter med seg Paolo Bertelli (fysisk trener) Angelo Alessio (assistent trener) og Mauro Sandreani som trener. Alle med i trenerteamet som hadde stor suksess i Juventus, under Contes ledelse.

Chelsea - ny manager klar, kabalen i Premier League ferdig
Antonio Conte ble kåret til årets trener i verden i 2013, da som Juventus-sjef Foto: Wikipedia.org
Chelsea – ny manager klar, kabalen i Premier League ferdig.

Kabalen hva trenere i Premier League angår, ser nå ut til å være løst. I hvert fall for de aller beste lagene som har eller hadde behov for nytt lederskap. Det er ingen hemmelighet at José Mourinho tar over på Old Trafford etter skandalen Louis van Gaal.

Chelsea ønsket seg Bayern Münchens Pep Guardiola, men spanjolens flørt med Manchester City, tidlig denne sesongen endte med klinsj. Han tar over i sommer, etter Manuel Pellegrini på Etihad Stadium.

Arsene Wenger, den evig unge franskmannen ser ut til å holde ut enda en sesong for Arsenal, sloss om ligagullet denne sesongen.

Leicesters Gudfar i Claudio Ranieri, vil få livstidskontrakt, om han makter å sjokkere en hel fotballverden med seriegull.

Jürgen Klopp sitter trygt i Liverpool-stolen, i hvert fall en sesong eller to til. Allerede en kulthelt på Anfield, men han bør begynne å forme sitt eget lag snart for å unngå diskusjoner rundt sin person. Publikum på «The Kop», er blant de mest kresne på balløya.

Mauricio Pochettino i London og Tottenham er med helt inn, og kan faktisk vinne Premier League denne sesongen. Sitter svært trygt og vil få penger til å styrke sitt lag i sommer. Det er ventet store kjøp til White Hart Line kommende sesong, spennende tider for Spurs.

De aller største endringene, og den mest spennende transfer-perioden i Premier Leagues historie, kommer i sommer og fram til slutten av august. Alle disse nye trenerne, de aller beste og største profilene i klubbfotballen, vil sette sitt stempel på sitt lag. Conte i Chelsea vil kvitte seg med en rekke spillere.

Enda flere vil forsvinne på Old Trafford når Mourinho svinger øksa. Og det er forventet at Pep Guardiola vil bruke mye av det åpne sjekkheftet han får av sjeikene på Etihad, så snart han er på plass for Manchester City.

Premier League går en lys framtid i møte.

Pengene vil strømme og vi vil se de aller beste og største spillerne i verden, på grønt, engelsk gress i uoverskuelig framtid. Nettopp derfor hadde det vært vidunderlig vakkert, om Leicester, out of the blue – vant hele dritten denne sesongen.

Heldigvis er det fortsatt 11 deilige kamper igjen av en meget spennende sesong.

Hvem tror du vil få størst suksess som manager neste sesong i Premier League?

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
IDOL 2016 – fantastisk nivå, kun 40 igjen!

IDOL 2016 - fantastisk nivå, kun 40 igjen! Nå spisser det seg til i IDOL-sirkuset. Kun 40 deltagere igjen, snittalderen...

Middelhavskost – veien til et sunt liv!

Middelhavskost – veien til et sunt liv! Overvekt, høyt blodtrykk, usunne kolesterolverdier og insulinresistens er kjente risikofaktorer for mange nordmenn....

Lukk