Hadde jeg vært Chelsea-fan, hadde jeg vært rasende og flau samtidig. For makan til manglende tro på egne ferdigheter, har man vel neppe sett i en Premier League-kamp.

Lest? Manchester City til topps for å bli?

Chelsea-spillerne, som tjener mange millioner kroner per uke, gadd rett og slett ikke å forsøke å få tak i ballen, mot serielederen Manchester City i kampen på Etihad.

‘We could have played on for three hours and I wouldn’t have touched the ball!’

Eden Hazard

Eden Hazard Foto: Premier League

Hva med å forsøke litt hardere da, kjære Hazard? Chelsea, som har en rekke gode spillere, så ut som om de var betalt på forhånd, noe jeg tviler sterkt på at de var. Manager, Antonio Conte, er ofte en sindig mann, men var skikkelig grinete etter kampen og kom med de merkeligste unnskyldninger.

For italienere som er tippet å gi seg etter denne sesongen, handlet altså toppkampen om å tape med minst mulig margin, parkere bussen og lukke øynene. En skam for fotballen og jeg håper Chelsea-fansen som tok veien til Manchester og Etihad Stadium, får igjen pengene sine for de dyre billettene.

 

Spillerne har et ansvar, manageren og klubben har et ansvar ovenfor fansen og gå til hver kamp med et ærlig forsøk på å vinne. Se på Wolves sitt tapre forsøk på å slå nettopp Manchester City i Ligacupen, de var svært nære å vinne, holdt serielederne til 0-0 og ekstraomganger, som også endte uavgjort og det måtte straffer til, før City vant og gikk videre.

Lest? Engelsk fotball – verdt å vite …

Kanskje ikke rart at lag som Everton (før de ansatte big Sam) og nå Arsenal, (etter å ha sparket Wenger oppover i systemet, snart) ønsker seg Nuno Espirito Santos tjenester. Wolves er på god vei til å rykke opp til Premier League, og vil garantert aldri, noen gang – prestere noe så amatørmessig, flaut og elendig som det Chelsea gjorde mot Manchester City nylig.

Jamie Rednapp, som liker å uttale seg til britiske sportsmedia, når overskrifter skapes, og kalte Chelseas innsats for: «crime against football» bedre kan det neppe sies.

Chelsea spilte champagne-fotball forrige sesong og vant ligaen suverent. I år er det kun Manchester City det handler om og de nest beste er langt bak. Så lang har kun Liverpool og Manchester United vært nærmest på andre plass, men det er femten, kanskje tjue poeng opp til Peps menn, ved sesongslutt. Det er unikt og fortjent.

Manchester City har spilt fantastisk fotball denne sesongen, men det er ikke lett å underholde når man møter drittlag som Chelsea, som ikke gang tør å forsøke. Faktisk er det serielederens fulle rett å spille på hvilken måte de selv ønsker, og det er Chelseas plikt å stoppe dem. Det er det som er fotball.

Manchester City vant til slutt kampen, kun med ett mål, men var bedre i alt – gjennom hele kampen.

 

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Hvorfor søker du etter hijab-sex på nettet?

Hvorfor søker du etter hijab-sex på nettet? Bortsett fra Kim Kardashian, er det kvinner med hijab som tenner nordmenn aller...

Trenger ikke fake orgasmer mer …

Trenger ikke fake orgasmer mer. Med riktig utstyr og en klok kjæreste som unner henne kun det aller beste, er...

Lukk