José Mourinho har utvilsomt den sterkeste troppen av lagene i Premier League, men er den god nok til å hamle opp med de aller beste i Champions League også?

Skal Chelsea lykkes med å vinne i Premier League, må de selvsagt legge vekk tabbekvota for resten av sesongen. Uavgjort hjemme mot lille Burnley holder ikke om man skal vinne verdens tøffeste liga. De fleste husker alle tabbene i fra forrige sesong, der Chelsea hadde trofeet i lomma, men tapte for mange jevne kamper og måtte se erkerivalen Manchester City ta ligagullet.

– Når det kun er ti kamper igjen å spille i Premier League, står det kun mellom Manuel Pellegrini og hans Manchester City, og Mourinho og hans Chelsea. Resten er hektet av. Det er hele 10 poeng ned til Manchester United på tredje, men da har van Gaals menn en kamp mer spilt.

I skrivende stund er det kun timer til Ligacup-finalen mot Spurs, den vinner de blå fra London, til tross for en Harry Kane i superform. Chelsea og Mourinho har en egen evne til å vinne når det virkelig gjelder som mest. Det kan bli et jevnt oppgjør på Wembley, men skriften er allerede skrevet på veggen. Dette tar Chelsea, tror vi.

Diego COSTA screensaver - season 2014-15 – PC & Smartphone size

The_Old_Grey_Wolf via Compfight

Er det et trofé som kan vinnes, kommer taktikeren fram i «The Special One».

– For de aller fleste knyttet til Stamford Bridge er José Mourinho synonymt med suksess. Det er derfor han er tilbake på «broen» det han selv kaller hjem. Faktisk var Tottenham villig til å gi portugiseren et tilbud om jobben som Spurs-sjef da han måtte forlate Chelsea i 2007, etter kun uavgjort mot Rosenborg 1-1 i Champions League.

Han måtte ha takket nei pga en klausul i kontrakten som gav ham forbud mot å trene en klubb i England, de neste to årene. Mourinho ville uansett ha takket nei, på grunn av den dype respekten han hadde – og fortsatt har for Chelsea fansen.

I premier League kan det avgjøres rekordtidlig. 

– Liverpool møter nemlig Manchester City og med seier hjemme på Anfield, vil Brendan Rodgers menn ligge likt med Arsenal på poeng, men bak og på femteplass pga dårligere målforskjell. Liverpool er i bra slag, og kan faktisk hjelpe Chelsea til å opprettholde fem poengs forsprang når det kun er ni kamper igjen å spille City. Mourinhos menn har da ti kamper igjen av sesongen siden de spiller Liga Cup-finale.

Manchester City har ikke vunnet på Anfield på 13 år, det kan fort bli tøft denne gangen også.

Hva kan Chelsea klare i Champions League?

Vel, først må de helst slå PSG på hjemmebane om få dager, de går videre også med 0-0 på grunn av bortemålet de gjorde da det ble 1-1 i Paris. Det er ikke i Mourinhos ånd å spille på tidligere resultater. Lykkes de her er José Mourinhos menn i kvartfinalen. Da kan som kjent alt skje.

– Vi sitter allikevel med en følelse av at det ikke vil gå veien i Europa-cupenes gjeveste turnering denne gangen heller. Fordi Real Madrid, Bayern München, Juventus og Barcelona ser sterkere ut per dato. Og spiller bedre fotball enn Chelsea over flere kamper gjennom en lang sesong. Både i serie og cup.

– Lykkes derimot Chelsea med å ta hjem Ligacup-trofeet og premier League-trofeet denne sesongen, vil det være godkjent for eier Roman Abramovich og Chelsea-fansen, foreløpig. Men skal «The Only One» opprettholde «gudestatusen» han har på Stamford Bridge, må han snart vinne Champions League også. Skal man være best, må man vinne alt.

Så enkelt, eller umulig er det å være på toppen. 

 

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Ensom, trist og engstelig? Her er løsningen!

Ensom, trist og engstelig? Her er løsningen! Er du ensom er det fordi du savner en partner, er du trist...

Frykter du terror på norsk jord?

Frykter du terror på norsk jord? Det er grunn til å være på vakt, mange sterke krefter ønsker å få...

Lukk