Endelig kommer filmen en hel verden har ventet på, ihvertfall om man skal tro medieoppmerksomheten «Fifty Shades of Grey» har fått i uker og dager; før den har verdenspremiere på selveste Valentines Day. 

Filmen er basert på bøkene til E.L James, som er solgt i mer enn 100 millioner eksemplarer verden over. Noe som gjør de til raskest selgende bokserier noensinne.

E.L. James, eller Erika Leonard som hun egentlig heter, har blitt en formuende kvinne, “Filthy rich” vil noen kanskje si, rik på folks nysgjerrighet og på det litt forbudte. Sex i en ny dimensjon om du vil. Bøkene er oversatt til 51 språk.

Historien handler om den unge litterærstudenten Ana som møter den mystiske, rike og vakre Mr. Grey.

Filmens røde tråd er den mannlige skikkelsen Christian Grey, spilt av Jamie Dornan’s behandling av hans utkårede «offer», studenten, smellvakre Anastasia, spilt av Dakota Johnson. Datter’n av stjerneskuespillerne Don Johnson og Melanie Griffiths.

BDSM, lite kjent blant nordmenn 

– Eksperter som uttaler seg om ting de ikke kan, faller igjennom ganske raskt rundt et slikt tema, derfor skal du som kinogjenger ta lit ad nota hva VG og andre skriver om denne filmen. Gå å se den, bedømme selv, og gjør deg deretter opp en mening. Det som du sikkert skjønner ingen familie eller barnefilm, derav aldersgrensen 15 år.

Fifty Shades of Grey Book Display at Target Stores, 1/2015, by Mike Mozart of TheToyChannel and JeepersMedia on YouTube. #Fifty #Shades #of #Grey

Mike Mozart via Compfight

Blant sadomasochister brukes i dag i stadig større grad den engelske forkortelsen BDSM for å skille mellom de forskjellige tingene som sadomasochisme tradisjonelt har omfattet. BDSM står for:

  • Bondage og disiplin (BD)
  • Dominans og underkastelse (Submission) (DS)
  • Sadisme og masochisme (SM)

Her handler det ofte om å spille et rollespill med hverandre, strekke grenser for begge der begge skal leve ut en seksuell preferanse de kan ha tenning mot, eller ta del i av nytelse for spenningen det innebærer å bli styrt eller styre selv. Det er alltid en som dominerer (Christian) og en som tar ordre (Anastasia).

Om du har lest boken eller alle tre bøkene, er du allerede blitt kjent med Ana og Christians seksuelle univers.

Det handler om nysgjerrighet, forelskelse fra begge involverte, det handler om kontroll, om å styre en annens liv. Det handler utvilsomt om sex, om kinky dragninger, «blind folds», kjetting, håndjern, tau, vold og sjalusi. En rik playboys lek med et nytt leketøy? En sadist som trenger hjelp for å finne seg sjæl?

– Ja kanskje, men man skal huske på henne rolle oppe i det hele. Hun er betatt, nysgjerrig og litt forelsket i den flotte milliardæren, hun oppsøker den fremmede nye mannen i sitt liv, med håp om litt action. Det kan man vel trygt si hun får. Men om filmen er så «farlig» som ekspertene påstår, nekter vi å godta sånn uten videre.

En psykopat kan nok bli langt sykere enn det vi ser Christian Grey i denne filmen, heldigvis kommer det flere filmer om Ana og playboyen. Inntil da bør du gå å se «Fifty Shades» uten tanke på alle kritiske kommentarer.

Dagbladet kaller filmen en blanding av en romantisk komedie og en erotisk fantasi. VG kaller filmen en «avansert drittfilm». De to avisene er nok ikke videre troverdig eller bevandret i noe BDSM-miljø heller, derfor bør du se filmen uten å høre på anmelderne denne gang.

Det er lov å strekke grenser, se den sammen med den du deler pute med, så kan dere kanskje lære nye triks. Sammen.

  • Regissør: Sam Taylor- Johnson
  • Manus: E.L. James og Kelly Marcel
  • Spilletid: 125 minutter
  • Sjanger: Drama/ romantikk
  • Nasjonalitet: USA
  • Språk: Engelsk
  • Produksjonsår: 2015

 Premiere på «Fifty Shades of Grey» er allerede fredag 13. februar. 

 

Vargas

Tags: Anastasia, BDSM, Christian, Dakota Johnson, Fifty Shades of Grey, Jamie Dornan

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Dette blir hot i 2015

3 nettsider du burde holde et øye med  Start februar med en kikk på disse 3 nettsidene, og kanskje det...

Sky Sports – 60 milliarder kroner for rettighetene til Premier League!

Sky Sport, med base i England har vunnet en drakamp med mektige BT Sport om Premier League kringkastings-rettighetene. Fotball er...

Lukk