Christoffer Kihle Gjerstad ble bare 8 år gammel Foto: Aftenposten.no

 

Politiet i USA er rystet over de groteske detaljene som rulles opp i forbindelse med drapet på den 13 år gamle gutten fra Indiana.

Choates far og stemor, Riley Choate og Kimberley Kubina, er begge tiltalt for drap, mishandling, omsorgssvikt og frihetsberøvelse etter 13-åringens brutale død.

Man tror nesten ikke det man leser-

 

Brutal mishandling av barn skjer også i Norge.  

Christoffer Kihle Gjerstad ble mishandlet til døde av sin stefar.

Han ble funnet død i sengen sin 2. februar i 2005 med blant annet et 17 cm langt brudd på hodeskallen-

Hans mormor Ragnhild Gjerstad  velger å ta det tunge skrittet og offentlig gjøre sin fortelling om den grusomme tragedien som utspant seg i det korte livet til Christoffer- Med boken » Jeg tenker nok du skjønner det sjøl » ført i pennen av forfatter Jon Gangdal.

Mormor Ragnhild gikk med en vond følelse på at det var ikke som det skulle hjemme hos Christoffer. Men hennes antagelser om at Christoffer ble mishandlet nådde ikke fram til hennes datter, guttens mor som er under etterforskning for Christoffers død. Stefaren soner en dom på 8 år-

Mormor Ragnhild Gjerstad vil aldri kunne få en god Jul igjen. Hun kan ikke beskrive savnet etter barnebarnet sitt. Og mener det kunne vært gjort så mye mer for at barnebarnet kunne sluppet mishandlingen. » Hvis bare…» tenker hun ofte.

– Dersom barnevern, politi, psykologer og alle som måtte være involvert i en sak kunne snakke sammen er slagkraften større. Alene tør de ikke gjøre noe, men står de sammen er det lettere. Og det er utrolig viktig at det jobbes aktivt i en gruppe rundt den truende parten.

Chistoffers mamma har valgt å stå ved ektemannens side, og fått barn med han på nytt. Men kuttet all kontakt med øvrig familie.

Jeg ser på mishandling og omsorgssvikt mot barn som et enormt samfunnsproblem, og jeg vil gjøre det jeg kan for at barn i Norge ikke skal oppleve en barndom som det Christoffer Kihle Gjerstad gjorde.

Barn kan ikke noe for foreldrenes problemer, de er uskyldig i alt og fortjener å få en trygg og god oppvekst i et av verdens beste land og vokse opp i. Men det er dessverre alt for mange som lider-

Jeg oppforderer alle foreldre i Norge til å ta kontakt med barnevern, skolen eller politi, hvis du har det minste mistanke om at det er barn i din omgangskrets som ikke har det bra. Hvis noe av dette som skrives på denne bloggen nå kan være med på å få et barn i tryggere rammer så er det flott. Vi MÅ tørre å tenke det verste, for barns beste-

UNICEF har et slagord som er riktig og viktig- Barn er verdens viktigste. Og alle barn har rett på en trygg barndom. Du har plikt til å bry deg!

Barn er det kjæreste vi har, de fortjener å kunne legge seg i trygge omgivelser uten frykt for mishandel. De fleste barns største helter er foreldrene… du er en helt hvis du gir ditt barn en god barndom-

Kun de feigeste går på de svakeste!

Christoffer Kihle Gjerstad ville vært 15 år nå og skulle stått som konfirmant denne våren…

Slik gikk det dessverre ikke-

Man kan gråte blod til evig tid når man hører Ragnhild Gjerstads historie!

Og jeg skal være med å at Christoffers grusomme historie aldri blir glemt.

Man må tørre å bry seg!

http://www.forbarnasbeste.no/

http://www.stinesofiesstiftelse.no/

VARGAS

Kilde

http://www.vg.no/nyheter/utenriks/artikkel.php?artid=10093529

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/foreldrevold/artikkel.php?artid=10025495

http://www.tv2.no/gmn/ut-av-skammen-for-christoffer-3306312.html

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Festkake til 17. mai!

Festkake til 17. mai! Ingen festdag uten en skikkelig bløtkake! Denne er fylt med vaniljekrem og jordbærsyltetøy, og kaken kan...

Konfirmasjonens pris

  Det er tid for konfirmasjoner over det ganske land. Ungdommer i hele landet venter i spenning på den store...

Lukk