Leicester – Everton, en kamp som normalt ikke skulle favne annet enn kampen om tre poeng i Premier League. Men som i dag 7. mai 2016 er den aller største i Leicester City’s historie. Utvilsomt.

Ikke fordi det er middelmådige Everton som kommer på besøk. Nei det kunne ha vært hvem som helst. I dag er det manager Claudio Ranieri og hans menn det handler om. Miraklet Leicester.

Mr. Fantastic, “The Thinkerman, Mr Nice Guy, “the only gentleman left in english football”, 64-åringen som har vært manager i 16 klubber uten å ha vunnet så mye som et kakestykke. Skal endelig feire til gangs med sine gutter, og fansen betaler opp mot 170.000 kroner for svartebørs-billetter for å få være med på festen.

01_26220239_b3dbbb_2579592a Jamy Vardy og Claudio Ranieri Foto: Getty Images

Andra Bocelli kommer også. Han skal gjøre det han kan best. Få folk sentimentale, som om det skulle være nødvendig på en dag som dette, på King Power Stadium. Magiske Leicester gjorde det ingen, kanskje ikke engang Ranieri selv kunne drømme om; å vinne det gjeveste og vanskeligste trofeet i engelsk fotball.

Hvordan kunne det egentlig skje? Med kjærlighet og engasjement svarer Ranieri i dag når seriegullet er sikret. Selvsagt er det flere ting. Gode sultne spillere, flyt og selvtillit. Få skader og mindre spilte kamper enn konkurrentene. Og Claudio selvsagt. Mannen som fikk fyken av Abramovich i Chelsea, treneren som ble erstattet av José Mourinho. Ranieri kom kun på andre plass, og slikt var ikke bra nok for den ambisiøse russeren.

Claudio Ranieri hadde et strålende lag på gang, men ble veid og funnet for lett. Den nye Chelsea-eieren ville markere seg og få inn “sin” manager. Den mest suksessrike tiden i engelsk fotball var over for “The Thinkerman” veien gikk videre tilbake til Valencia, året var 2004.

Før inneværende sesong var det mye snakk om Arsenal, Manchester City, hva Jurgen Klopp fikk til i Liverpool og ikke minst; hva Louis van Gaal skulle kunne varte opp med med sitt nye Manchester United. Ingen nevnte Leicester med ett ord i denne sammenhengen.

Samtlige eksperter som vet mye om Premier League tippet andre og større vinnere. Chelsea, som vant suverent i fjor ble tippet på ny. Etter 17 kamper ut i sesongen, rundt juletider var manager José Mourinho borte på Stamford Bridge. Leicester i aller høyeste med i kampen om ligagullet. Enda var det ingen som trodde på de. Ikke helt. Ikke Leicester.

Når sympatiske og karismatiske Claudio Ranieri fra Roma ble spurt av britiske journalister, om troen på å kunne vinne Premier League; svarte italieneren slik kanskje bare italienere gjør det:

I’d like to say: ‘Yes we can!’ But I am not Obama.”

Claudio Ranieri

Er det en kamp du ikke bør gå glipp av, uansett hvilket favorittlag du har, er det Leicester mot Everton. Som sagt. Ikke fordi at kampen ute på gresset er av stor betydning, det er den dog ikke, ikke engang for Everton. Men stemningen kjære leser, har neppe vært større på en fotballbane noen gang.

Ikke fordi at fantastiske Andrea Bocelli kommer for å hedre sin gode venn Ranieri heller, men fordi Leicester, miraklet Leicester har vunnet Premier League. Og en av fotballens mest sympatiske ledere, endelig skal få sin velfortjente heder og ære ved å løfte trofeet, sammen med sine spillere.

Det er det verdt å sette av et par timer til. Kampen begynner kl 18:30 lørdag 7. mai på TV2 sport premium. Anbefales.

På sesongens siste kamp, om en uke, søndag 15. mai, skal Leicester spille borte. Mot hvem? Chelsea selvsagt.

Er det rart vi elsker engelsk fotball?

 

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Engelsk fotball – klassespillere som kommer gratis

Sesongen i engelsk fotball går ubønnhørlig mot slutten. En uvirkelig sesong med overraskelser på rekke og rad. Og som endte...

Lukk