Corona-blakk og permittert? Det er håp! Fordi myndigheten gjør ekstraordinære grep i ekstraordinære tider. Du som er permittert fra en jobb som normalt går godt, vil kunne få økonomisk hjelp i form av avdragsfrihet.

Du får også dagpenger gjennom NAV, og du kan søke om utsettelser på fortløpende utgifter.

Det viktigste du gjør selv i denne vanskelige tiden for mange, er å søke råd og hjelp. Det er verken flaut eller din egen skyld. Coronaviruset er en Pandemi, ingen kunne forutse konsekvensene av. Derfor er det viktig at du innser utfordringene du står ovenfor – økonomisk.

Selvsagt vil mange få problemer om krisen fortsetter over i måneder og kanskje ett helt år.

Vi vet lite om framtiden når det kommer til verdens verste katastrofe etter andre Verdenskrig. I Sverige er det liten kontroll på viruset, 18 mennesker døde i Stockholm på en dag, i Spania og Italia dør mellom 500 og 700 på én dag. Og i New York, selve episenteret for epidemien i USA, dør det mer enn hundre – hver dag. Selvsagt kan vi ikke tro at dette ikke får konsekvenser for Norge og nordmenn. Det vil det få.

Både på kort og lang sikt.

Derfor er det viktig å være på ballen tidlig. Søke råd, be om avdragsfrihet på boliglån. Søke råd hos venner, familie eller andre som har økonomiske muskler til å hjelpe deg ut av krisen. Du bør si opp alle dyre abonnement. Selg unna alt du kan avse. Rydd kjelleren, loftet og garasjen. På Finn kan du faktisk selge hva som helst. Og det blir solgt.

Lest? Slik berger du økonomien i vinter!

Om du er Corona-blakk og permittert? Du må bare være raskt ute med å gjøre det som er best for deg selv. I en meget krevende tid for enkeltmennesker, bedrifter, helsevesenet og regjeringen. Gi deg selv håp.

Corona-blakk og permittert? Det er håp!

Økonomiske hjulene

I det øyeblikket Coronaviruset roer seg ned i Norge, slik at myndighetene ser det som forsvarlig at barn og ungen kan gå på skolen. Og du kan bevege deg blant folk som før, da begynner de økonomiske hjulene, som holder Norge i gang å bevege på seg igjen. Folk flest havner raskt ut i jobb, de permiterte kalles tilbake og den verste krisen er over.

Innen den tid vil mange blø. Flyselskapene? Vil de overleve? Vil din bedrift gå konkurs? Det er mange ubesvarte spørsmål i en krisetid som denne. Aksjene på Oslo Børs raser fortsatt med jevne mellomrom. Oljeprisen er med på å herje med den norske kronen, som heldigvis gir lavere renta for oss forbrukere. Men det er som sagt håp.

I det øyeblikket Erna Solberg får grønt lys fra helsemyndighetene til å “åpne Norge” igjen. Vil alle mulige piler peke én vei og det er rett til vers. Garantert.

Regjeringen legger fram et forslag, som vi gå gjennom i Stortinget. Mellom 10 og 20 milliarder kroner vil bli brukt – hver uke, for å redde bedrifter som sliter økonomisk. Denne tiltakspakken kommer i tillegg til alt det andre regjeringen gjør og har gjort. For at vi skal ha en arbeidsplass å komme tilbake til – når galskapen har lagt seg.

Søk råd og hjelp i tide

Her er flere gode råd for at du skal overleve i en økonomisk vanskelig tid, om du er ansatt, men permittert.

  • Søk om dagpenger hos NAV
  • Be om utsettelser av de dyreste regningen som strøm og kommunale avgifter
  • Be om fritak på betaling av renter og lån, eller får avdragsfrihet
  • Permitteringsregelverket er endret slik at regjeringen tar en større del av byrden for bedrifter
  • Du har krav på full lønn i 20 dager om du er permittert
  • Norges bank har kuttet renta to ganger, som gjør at du skal få en lavere rente på boliglånet ditt
  • Selg bilen, selg hytta, båten, campingvogna e.a som har en viss verdi
  • Legg på minnet at denne krisen går over – du vil komme deg gjennom det

Mer enn 1,6 millioner nordmenn er i risikogruppene fra å bli smittet av Coronaviruset.

Derfor er det viktig at du forstår konsekvensene av å bryte helsemyndighetenes råd. Du kan også få 20.000 kroner i bot, om du bryter de strenge vilkårene. Og har du hytte du ønsker å reise til i helga, eller i påsken. Glem det.

Om du er Corona-blakk og permittert? Det er håp! Fordi det er ikke verdens undergang. Det er verre å bli alvorlig syk og kanskje dø. Det er faktisk opp til deg å ta de nødvendige forhåndsregler. konsekvensene av å dra på hytta, er at du ikke får hjelp om du skulle bli syk.

Nå må alle nordmenn stå samlet og dra i samme retning. Tenke over hvilken formidabel innsats som gjøres av alle de som tvinges på jobb. For å hjelpe og berge andre som rammes av Coronaviruset.

Når krisen er over kan det være din egen anstrengelse for å overleve økonomisk, som berger stumpene.

Gratulerer.

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Noen har mer flaks enn andre

Noen har mer flaks enn andre uten at man kan vite hvorfor. For alle som tror på skjebnen, er det...

Lukk