Kølnerdomen, et gigantisk byggverk det tok 600 år å bygge, en romersk-katolsk katedral som er en av Tysklands store begivenheter å besøke, om du er innom Køln en eller annen gang.  Tyskland vs Portugal i VM i fotball, det må handle litt om Cristiano Ronaldo, hans ego er på størrelsen med den kjente domen. 

Tysklands landslagstrener Joachim Löw, mannen som er så ivrig under kamp at han spiser sitt eget snørr, er genierklært og det tyske folk har enorm tro på sine helter. Tyskerne er utvilsomt blant de aller største favorittene, men ingen europeiske lag har vunnet på det amerikanske kontinent. Ikke ennå.

Tyskland er favoritt i de aller fleste kampene de spiller i et mesterskap, så også mot Portugal. Tyskland er sannsynligvis det laget som kommer best forberedt til VM i Brasil og Tyskland kan være det første laget fra Europa som tar med seg VM-pokalen hjem i fra Sør Amerika.

Portugal og Cristiano Ronaldo må regne med å spille annen-fiolin i gruppe G og vil i så fall å videre som nummer to i gruppa.

– Mannen med det store egoet som ble kåret til verdens beste spiller for 2013, men som like fullt ble mobbet av FIFA- president Sepp Blatter, fordi han er så opptatt av sitt hår.  Portugal har et brukbart landslag, men har ikke så mye å stille opp med i VM uten sin store stjerne, han det er så lett å hate pga sitt store ego.

Er det rom for å se gjennom fingrene for mannen med det store egoet og se på fotballspilleren Cristiano Ronaldo? Mannen det er lettest å hate fordi han ser på seg selv som større enn laget, enten det er på Real Madrid eller Portugal. Mannen med øredobbene, six-packen, sveisen, smilet og skuddet. Skuddet som så ofte går rett i mål.

Cristiano Ronaldo vs Tyskland er rått part, fordi tyskerne er kommet til Brasil med alvorlige hensikter, der kommer til og med Cristiano Ronaldo og hans Portugal til kort.

Som en kuriositet, ser man Tyskland som en fotballnasjon etter murens fall, så spiller de sin 100 kamp mot Portugal 16. juni.

– Mannen som jubler langt mer for egne scoringer enn lagets er uspiselig på så mange måter, vi nordmenn liker ikke typer som elsker å vise seg fram på Ronaldo-vis, med et større ego enn selveste Kølnerdomen vil Portugals kaptein gjøre alt han kan for å stoppe det tyske lokomotivet, som aldri gir seg på tørre møkka.

Bastian Schweinsteiger, Miroslav Klose, Philipp Lahm, Thomas Müller, Sami Khedira, og Mesut Özil har også både selvtillit og tro på egne ferdigheter, men det er ikke i nærheten av Ronaldos enorme selvbilde. Portugals kaptein er utvilsomt en fantastisk fotballspiller, men burde kanskje ha forsøkt å være mer ydmyk for omverdenen. Ikke bare fordi hans ego er for stort eller fordi han elsker seg selv mer enn noen andre, men fordi han er et stort forbilde for mange unge. 

Burde han ikke jekket seg ned et par hakk, istedet for å dra av seg drakta for å vise sin veltrimmede kropp? Eller skal det være rom for å akseptere store fotballspillere med et ego på størrelse med Katedraler? Ligger det mye omtalte hatet til grunn fordi vi ikke aksepterer forskjellene?

Er man god nok så bør man vel slippe å bli hatet, men heller kanskje elsket? Kunne du klare å elske Cristiano Ronaldos ferdigheter og akseptere hans oppførsel?

 

Foto: Flickr/ LizNN7

Vargas

 

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Bygg opp din selvtillit!

Bygg opp din selvtillit! Mental trening som gir deg den indre ro kan gjøre underverker for deg senere i livet....

Kan Steven Gerrard løfte VM-trofeet?

Italia har en god tradisjon med å vinne de fleste kampene de spiller i et VM-sluttspill, England derimot, som er...

Lukk