Dagbladet.no har endret sine kriterier for kommentarer på sine nettsider. Det forum som tidligere hadde høyest terskel for hva det var greit å formidle i et nettforum i Norge, har nå stengt sine kommentarfelt.

Det vil si det er jo åpent, men kun like lenge som i en middels stor norsk bank.

Dette er nemlig den meldingen som møter ivrige debattanter i Dagbladets kommentarfelt:

Velkommen til debatt
Tusen takk for at du ønsker å delta i vårt kommentarfelt.
Vi holder imidlertid nå stengt. Dette gjør vi for at moderatorene våre skal kunne ha raskere responstid i debattfeltenes åpningstid.
Åpningstiden er hverdager fra 10:00 til 20:00.

Med vennlig hilsen John Arne Markussen, sjefredaktør

nettaviser

Det er slett ingen hemmelighet at de fleste nettaviser har mest trafikk når folk flest har fri, det vil si i helgene. Da stenger altså Dagbladet sitt kommentarfelt. Det kan sees på som to forskjellige løsninger fra avisens side.

Nett-trollene har vunnet, de har lykkes med å moderere et stort norsk kommentarfelt, eller disse må finne seg andre fora å spre sin propaganda. Dagbladet.no har fram til nå vært et trekkplaster for alle med sterke meninger, spesielt mot kvinnelige samfunnsdebattanter. 

– Årsaken er kamuflert inn i at “moderatorene” skal ha muligheten til å behandle debattfeltet, det er selvsagt bare tull og tøys, det handler om ressurser riktig nok. Men faktum er at Dagbladet ikke prioriterer verken tid eller penger på nett-troll som sprer om seg med trusler, usannheter og belærende kommentarer til høyre og venstre.

Ytringsfriheten er satt til side.

Dagbladet.no velger å bruke sine ressurser på andre enn sine lesere, i vill panikk for å spare penger. Et synkende skip er på vei ned, når rottene stikker er det bare å legge på svøm.

– Nettavisen.no, Dagbladets største konkurrent derimot, går så det griner, de vet også å sette pris på sine lesere, de er kjent for å ha en liberal linje der de også har økt omsetning år for år, uten statsstøtte. Dagbladet skyter seg selv i benet ved å kneble sine lesere ved å ha kun enkelte saker i et begrenset tidsrom; åpent for sine lesere.

Nettavisen.no har ikke bare økt oppslutning fra sine lesere i det åpne kommentarfeltet, de har også et annet ess i ermet. Alle Norges bloggere, samlet i et forum. Dagbladet har gjort feil på feil i en årrekke, ved å stenge kommentarfeltet i store deler av døgnet, vil de åpenbart sende enda flere lesere til sine konkurrenter.

Bevisst eller ei, det er Dagbladets død du er vitne til.

– Julen 2015 har neppe Dagbladet råd til å noen “moderatorer” på sine lønningslister over hodet. Eller hva skal man forvente når det tabloide innholdet er forskjellige referater fra “Kjendisers sosiale monologer”?

Dagbladet graver sin egen grav. Vil du savne Dagbladet.no?

Kilde: Dagbladet.no

Foto: Framtida.no

Vargas

Pin It on Pinterest