Danmark i Parken er i utgangspunktet en liten godbit for fotballelskere. Da Norge var et godt fotball-lag med tro på seier i hver kamp. Da Drillo hadde sin glansperiode og Brasil fikk juling i VM 98´. Da var Norge virkelig gode. Hva skjedde egentlig?

For danskene derimot, er Danmark mot Norge fortsatt en godbit, fordi de kommer til å spille skjorta av oss.

Ut med Drillo

Egil Olsen (71). Norges beste fotballtrener gjennom alle tider med stor suksess som landslagssjef. Burde han ha gått på en runde til, i etterpå-klok-skapens-navn, så burde han kanskje ha latt være? Skjønt, det begynte jo på best mulig vis i 2009. Seier i Tyskland 1-0 signert Christian Grindheim, pang og Drillo-effekten var tilbake. Trodde vi. Hva skjedde egentlig?

Fra da av gikk det strengt tatt den veien høna sparker. I en av de «enkleste» VM- grupper noen gang skulle Norge til Brasil-VM 2014. Garantert. Vi vet hvordan det gikk. NFF var med på å lage ei skikkelig røre ved å sparke hele Norges Drillo da han hadde bare to kamper igjen av sin kontrakt. En mildt sagt dustete avgjørelse i regi av fotballpresident Yngve Hallén.

Drillo hadde fortjent en bedre sorti enn å bli sparket på den måten, NFF ble tvunget i kne for å beklage. Flaut.

Inn med Per-Mathias Høgmo 

– Med en ny trener på plass trodde Hallén og Co at de kunne klare å nå Brasil, enda det kun var ørsmå sjanser, de ansatte Per-Mathias Høgmo (53) i et desperat forsøk som endte med det største landslagstapet på 10 år. Slovenia gjorde som de ville med et tafatt Norge som ikke hang sammen i noen av lagdelene. tap 0-3 i Slovenia.

Nå er det bare noen få treningskamper igjen av inneværende sesong. Danmark og Skottland. Nasjoner med stolte landslags-tradisjoner med fans som har hjertet uten på drakta og sangstemmer som enhver holigan(fotballpøbel) ville misunt dem. Mot Danmark i Parken er det riktig av Høgmo å prøve ut unge sultne spillere.

All ære til Toppscoreren i Tippeligaen med 16 mål, Frode Johnsen, (39) men han er ikke en mann for det framtidige Norge. Det er det de beste av de beste unge spillerne som er.

Derfor er det både bra og riktig å la de unge få ta del i spillergruppa og få føle samholdet, til og med få spille deler av treningskampene. Stefan Strandberg og Jørgen Skjelvik, samt Moldes juvel Mats Møller Dæhli bør få sjansen nå.

Høgmo startet svært så offensiv i språkbruken før et eneste spark var gjort, dessverre var det bare på pressekonferansen han imponerte. To kamper Norge måtte vinne i VM-gruppa endte med brak-tap og flaue 1-1 mot Island. Høgmo er en storkjefta nordlending, han bør heller holde munn og la laget sitt snakke med å vise gode resultater på banen.

Norge må heller ikke vinne mot Danmark, men stille med et riktig, ungt og sultent lag med guts og vilje til å blø for drakta og en plass på laget. Bare da kan Norge reise seg igjen å bli en stolt fotballnasjon.

Så bra at publikum gleder seg til å gå på Ullevål igjen, det er et stykke fram. Skal Norge ha håp om seier mot Danmark i ballidrett må vi nok håpe på håndballjentene i desember.

 

Foto: Flickr/  patrikjensen

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Voldtekt- Julebord er høysesong

Av bibelen kan man leste at djevelen ville friste Jesus med forskjellige fristelser. Jesus stod i mot alle de utfordrende...

Halv skatt på desember lønn gir deg muligheter

Du har allerede satt opp en liste over hvem som skal få julegaver av deg i år, ikke sant? Så...

Lukk