Det finnes mange årsaker til at man i perioder av livet sliter med økonomien, det aller viktigste man kan gjøre er å få oversikt over utgifter og å skaffe seg økt inntekt. Er man ufør eller for syk til å jobbe, må man ta kontakt med det offentlige og ikke minst med de kreditorene man skylder penger. 

– Innlysende for de fleste, men ikke nok til at det blir håndtert riktig hos veldig mange, dessverre. Inkassobyråene håver inn penger på kunder som ikke betaler for seg, du kan få orden i din privatøkonomi ved å ta enkle grep. Disse skal vi nå gi deg tips om slik at du vil gå en lysere framtid i møte på alle måter, når vi snart går inn i 2015.

Å sette opp et budsjett for å få en oversikt over inntekt og utgift er helt bortkastet, om man ikke forholder seg til budsjettet.

Du vil kunne komme fram til at du f.eks har 100 kr å bruker per dag gjennom de neste 30 dagene, da er det maksimumsbeløpet du kan bruke på en dag. Bruker du derimot ingenting en dag, har du plutselig 200 å kunne bruke den neste dagen. Er du med?

 

3908525129_1feea680c4.jpg

Penger er det mange som bruker masse energi på gjennom livet. De fleste bekymrer seg for å ha for lite, men gjør svært lite for å skaffe seg mer. Å tippe Lotto er nemlig ikke løsning. Men å spare, være nøktern og itillegg klok i bruken av egne midler gjør at du tenker over hver eneste krone du bruker. Klarer du å fjerne utgifter du strengt tatt ikke må ha, begynner plutselig pendelen å gå riktig vei, sakte, men sikkert.

 • Sett opp et budsjett
 • Slå sammen dyre forbrukslån til et større, helst i banken
 • gjør store innkjøp, skriv opp det du skal handle, det hindrer impulskjøp
 • Kjøp på tilbud, aldri på kreditt
 • Si opp avis abonnement og andre avtaler du ikke behøver
 • Spør banken om du kan få betale bare renter på boliglånet for en periode
 • Refinansier billånet, inn i boliglånet
 • Bytt bank om du ikke får gode nok betingelser
 • Søk deg til en bedre betalt jobb, ta to jobber om nødvendig
 • Betal alltid boliglån og strøm
 • Må du noen gang bruke andres penger(kreditt) så betal tilbake før rentene løper

Din privatøkonomi er ditt ansvar alene. Det kan være slitsomt å alltid være på etterskudd med det meste. Sett deg ned allerede i dag å få en oversikt over hvem du skylder penger. Spør om du kan få en bedre avtale enn den du har i dag. Alle kreditorer, også bankene vil heller ha en telefon i fra deg, enn manglende innbetaling.

Trenger dere to biler? Du kan spare 30.000 kr per år å klare dere med kun en bil. Du vet om de fleste utgiftene som kommer gjennom året. Handler du lunsj på bensinstasjonen istedet for å smøre matpakke f.eks, så har du sannsynligvis dårlig råd. Begynn med et regnestykke så vil du bli overrasket over hvor mye du sløser vekk på å være «dum».

– Sett av penger til alle faste utgifter og regninger, kommunale avgifter, strøm, NRK-lisensen, forsikringer og vedlikehold av bil er utgifter som kommer uansett. Lar du være å betale, blir summene større, det er ikke løsningen på problemene, men starten på nye. Ta tak i livet ditt. Begynn med å få en oversikt, så skal du se det løser seg.

Det beste du kan gjøre for din økonomi er å ikke bruk mer enn du har, det verste du kan gjøre for din økonomi er å bruke mer enn du har. Så enkelt er det egentlig. 

 

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Maria Mohn – Stand Up med ny låter!

Maria Mohn (31) har etterhvert blitt et kjent navn også utenfor hjembyen Fredrikstad. I desember skal den tidligere IDOL-deltageren vise...

Aguero og Manchester City setter press på Chelsea

Den lille magikeren, eks svigersønnen til selveste Diego Maradona, Argentinas Sergio Aguero (26) scoret fire mål mot Tottenham. Itillegg bommet...

Lukk