Dårlig råd – slik sparer du penger! Tusenvis a nordmenn laster ned dagligvarekjedenes pris-apper i håp om å spare noen øre. For det er det du gjør. Dessverre er det lite å hente på kjedenes priskrig.

Det er på helt andre ting du sparer mest penger. Rentene på ditt boliglån, forbrukslån og strømregning.

Her kan det være snakk om titusenvis av kroner å spare inn, om du velger å sjekke. Du bør bruke litt tid på å se hva pengene dine går til ved å sette opp et budsjett. Sjekk samtidig hva andre banker og strømleverandører kan tilby.

Drivstoff er rekorddyrt. Du betaler nå opp mot 16 kroner per liter bensin. Trenger dere to biler?

Dårlig råd – slik sparer du penger!

Dårlig råd - slik sparer du penger!
 En kroner her og en krone der …

Du kjøper deg lunsj i kantinen på skolen, på Deli de Luca, nærmeste bensinstasjon eller hos Narvesen. Når du burde ha smurt en sunn og mye bedre matpakke – og dermed spart 50-70 kroner. Hver dag. Så lurer du på hvor pengene dine er blitt av?

Din privatøkonomi, er blant de aller viktigste tingene du bør ta hensyn til, faktisk allerede som barn.

Det er sparing, moderasjon og moral som bør ligge til grunn for at du ikke bruker mer penger enn strengt tatt nødvendig. Lærer du deg teknikker på å spare penger allerede som barn. Får du en sunn holdning til penger, vil det gagne deg i når du begynner å tjene dine egen penger.

Sparing er avgjørende for en trygg og god økonomi, på kort og lang sikt. Kjedelig, men sant.

I Norge er hele det økonomiske samfunnet lagt opp til at husholdningen skal ha to inntekter. Er du singel og tjener moderat, uten sjanse for kausjonist vil du få problemer med å få lån i banken. Med noe egenkapital og med kausjonist er det kanskje en sjanse. 

Selv om man er to med fast inntekt er det lett å gå på en smell å bruke mere penger enn det kommer inn. Da vil man før eller senere få problemer.

Nå er det fortsatt lave renter på huslån i Norge og det kan alle utnytte. Den summen du betaler pr mnd i lån er betydelig mindre enn for noen år siden. Den differansen bør du sette bort til renteøkning kommer, for det gjør den. Da har du allerede en fornuftig buffer til huslånet.

Jada, det er noen kroner å spare på kloke innkjøp av mat, men ikke tro det er appene, eller priskrigen som gir den største gevinsten for lommeboka di.

Fortsatt er det en urolig verdensøkonomi, derfor bør man gjøre så mye man kan for å sette penger til side. Det kan komme uforutsette ting som at man mister fast inntekt, renteøkning på et eller flere lån, og har man satt penger til side er det lettere å møte hverdagen når ting går galt med bil o.l.

God privatøkonomi handler om å makte å ta grep om problemene tårner seg opp.

I flere perioder av livets fase, kan man risikere å havne i problemer med privatøkonomien. Samlivsbrudd, oppsigelse, alvorlig sykdom eller ulykker kan føre til tap av inntekt. Uten gunstige forsikringsavtaler, kan man få store problemer.

Da bør man i alle tilfeller ta kontakt med banken, og man vil få hjelp med å lage en annen type nedbetalingsform. Å ikke ta kontakt med kreditorene er ikke veien å gå.

Vi har kommet med denne formaningen igjen, men gjentar det som et meget viktig punkt. Få boligen verdi-vurdert, boligprisene stiger fortsatt, så også din. Det kan gi deg betydelig rentereduksjon, om du betaler for mye for ditt lån – du bør se på en eventuell ny verdivurdering som et verdipapir, som du bør legge ved en søknad ved en refinansiering.

Å være lojal mot banken fordi du liker en eller flere av de ansatte, uten å se på rentene, er sjeldent klokt.

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Deilige; Unge Lovende!

Deilige; Unge Lovende! Takk og lov for at det beste fortsetter, SKAM er på gang med Sana som hovedperson i...

Perfekt bad – ikke fornøyd? Les!

Perfekt bad - ikke fornøyd? Les! Vi bruker stadig mer tid på det viktigste rommet i huset – nemlig badet....

Lukk