Dårlig råd? Våre beste tips for det nye året! Mange gruer seg til den voksende regningsbunken tidlig i det nye året. Det første kvartalet har en tendens til å bli tøff, rent økonomisk, ofte forårsaket av en for kostbar julefering med flotte julegaver til liten og stor. 

Heldigvis finnes det håp for de fleste med inntekt. Du må bare planlegge litt allerede nå.

Å kjøpe julegaver på kreditt, er en smart måte å handle på. Men, da er det viktig at du betaler etter endt kreditt-tid. Ofte er det både 45 og kanskje 50-dagers betalingsfrist, nok til å kunne planlegge økonomien.

Handler du på kreditt, har du også en forsikring for kjøpet, og du slipper å oppgi noe kontonummer, som også er en sikkerhet for å unngå svindel.

Sliter du allerede i julehøytiden med for lite penger, er det altså et godt kredittkort som gjelder, men da bør du vite at du kan betale, før de dyre rentene starter å tikke. Betaler du ikke i tide, blir det svært dyre julegaver.

Å betale regninger med kredittkort er ikke lov. Da skyter du deg i benet, og blir halt resten av livet. Minst. Regningene dine bør ikke være større enn at du slipper å måtte vente til etter forfall, betal alltid på forfallsdatoen. Verken før eller etter.

Dårlig råd? Våre beste tips for det nye året!

Har du god råd, og penger på bok, i en liten reserve på noen tusen, la disse fungere som en buffer til tider som kommer, der det kan være vanskelig å få endene til å møtes.

Til f.eks det første kvartalet, som har en rekke store forventede regninger på agendaen, hos de fleste. Har du mye, sett pengene i fond framfor å la de stå i banken. Noe som garantert gir en større avkastning.

Blir det allikevel vanskelig å betale alt, ta kontakt med dine kreditorer, banken er behjelpelig med å utsette betaling av huslånet. Noen banker gir deg nok tillit at du ved noen få tastetrykk, lar deg betale kun renter, eller kun avdrag, i en begrenset periode. Vips, så har du flere tusen kroner mer å rutte med i denne perioden.

Nyter du priskrigen i dagligvarebransjen? Da bør du hamstre nå, men vær obs på datostemplingen, ikke kjøp varer du ikke trenger, eller som kan gå ut på dato. Priskrigen er snart over, du må vente til påske før neste «konkurranse».

Vurder alle regninger du betaler. Kutt alle du mener ikke er strengt tatt nødvendig. Bolig-alarm, bruker du den, trenger du den? Ikke? Si den opp. Må du ha abonnement på ukeblader og aviser? Kutt ut disse og spar penger. Aviser leser du på nettet. Fyll drivstoff når prisen er lavest, her er det penger å spare. Gjør store innkjøp, et par ganger per måned, smør matpakke og styr unna dyre bensinstasjon-kjøp.

Bestill en ny verdivurdering på boligen, når du mottar denne, tar du kontakt med banken, og forlanger en lavere boliglånsrente. Din bolig eller leilighet som du eier, har steget i verdi, da har du gode kort på hånden for de beste betingelser. Får du ikke en rentereduksjon – bytt bank.

Har du og din samboer flere smålån, bør disse samles til et større og langt rimeligere. Sjekk med din rådgiver i banken, det kan lønne seg for dere, å «bake» smålånene inn i det store boliglånet, for å spare renteutgifter, i en refinansiering.

Sjekk også din strømleverandør og hvilken nettleie du betaler. Strømregningen er ofte blant de aller største. Det er utvilsomt mest penger å spare på lave boliglånsrenter og en billig strømleverandør. Her er det mange nordmenn som lar være å sjekke, det er penger tapt. Synd når regningsbunken vokser.

Husk at din privatøkonomi er viktig i alle deler av livets faser. Jo raskere du kommer i gang med sparing og setter unna til en buffer. Jo raskere er du i besittelse av en sunn og god økonomi. Har dere to biler, men kan klare dere med den ene. Selg den dyreste.

Bruker du mindre enn du faktisk tjener, blir det penger til overs, bruker du mer enn du faktisk tjener, går du i minus. Verre er det faktisk ikke. Derfor er det viktig å sette opp et budsjett, sett av hvor mye du faktisk kan bruke per dag, og du vil klare deg – om du holder deg til dette.

Lykke til!

Vargas12.com

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Tips for 2017 – lær deg å gi litt mer faen i andres meninger

Tips for 2017 - lær deg å gi litt mer faen i andres meninger. Nyttårsforsett er til for å brytes...

Farmen 2017 – Meld deg på i tide!

Farmen 2016 er over, nå får det være nok for en stund tenker du kanskje? Feil, for Farmen er Norges...

Lukk