Den dagen du gruer deg til å gå på jobb, fordi dine kolleger ikke gjør jobben sin, overstyrer dine meninger eller av andre årsaker er en belastning – bør du være på vakt. Det kan gjøre deg syk. Alvorlig syk.

Er dine arbeidsgiver sine oppgaver bevisst, vil dette problemet bli løst raskt. Dessverre kan det ta tid om ikke de er klar over den betente situasjonen. Nettopp derfor bør du være den som sier fra om de eksisterende forhold, ikke minst for din egen skyld.

Men er det egentlig så lett å klage på de man jobber nærmest med? Er det ikke lettere å holde kjeft og heller håpe på at det hele går over av seg selv, eller kanskje eksplodere selv én gang i håp om at det er nok?

Off to Work: University Professor

Alex Proimos via Compfight

Det smarteste er å ta det med overordnede man stoler på og som du tror kan ta tak i situasjonen.

Ansatte som ikke gjør jobben sin, er også en belastning for økonomien i enhver bedrift og bør åpenbart få en advarsel snarest. at disse i tillegg ødelegger et arbeidsmiljø er svært alvorlig.

Det finnes en rekke årsaker til at ansatte ikke utfører sitt arbeide riktig. Man kommer for sent, går for tidlig, har stort sykefravær, lar være å utføre oppdrag etter avtale og lar andre rydde etter seg.

– Norske arbeidstakere må ofte være fleksibel med tanke på oppførsel og hensyn mot egne kolleger. Man skal selvsagt vise respekt og medmenneskelighet, men også en åpen og medgjørlig side om det er noen som søker råd, veiledning eller assistanse fra deg. Du er ofte pliktig til å stille opp for arbeidsgiverens beste.

En kollega som lurer seg til en høneblund på jobb er ikke mye av en kollega å samle på. Så lenge noen ikke gjør jobben sin vil resultatet bli deretter.

– Du kjenner typen? Som lurer seg unna de fleste arbeidsoppgaver, går først til lunsj og kommer sist tilbake, snakker mer om seg og sitt enn noen andre, avbryter samtaler, ler høyt av sine egne vitser og snakker om ferie og fritidssysler så snart sjansen byr seg.

Har du en arbeidsgiver som nekter å ta din helse på alvor, så bør du ta det drastiske steget med å bytte jobb – for din egen helsesskyld, dessverre.

 

Kilde: Hbs.ebu

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Visste du om nettportalen, Norskenyheter.com?

NorskeNyheter.com er, nettportalen eller nettstedet som først og fremst gir deg en oversikt over alle norske bingosider, nettcasinoer og betting-sider...

Lukk