Datoene for overgangsvinduet er klar! Fra 27. juli til 5. oktober kan det kjøpes og selges spillere. 10 uker med ellevill galskap. Konsekvensene av verdens verste katastrofe i moderne tid – er også voldsom for fotballen. Tidenes merkeligste Premier League-sesong går mot slutten. Det er kun to kamper igjen å spille før en maraton-sesong endelig er over.

Stakkars Wolves, som har spilt 56 kamper fra juli i 2019 og fram til i dag. Når Premier League er ferdigspilt 26. juli, fortsetter kampene i Europa League – der Olympiakos venter på Molineux. Å spille 60 kamper pluss, med ca 19 spillere i stallen, er en bragd alene.

Lest? Wolves legger press på de beste!

En nådeløs lang sesong går mot slutten for Nuno Espirito Santo og hans fantastiske lag. Se ikke bort fra om det er nettopp portugiseren som blir kåret til årets manager i Premier League.

Wolves kvalifisert til Champions League?

Foreløpig ligger Wolves på 6. plass, og det er den plassen ulvene kan håpe på som best. Manchester United har vært det beste laget etter Pandemi-pausen. Og Wolves fikk en tåpelig og feilaktig straffe mot seg, fire minutter på overtid mot Burnley – som gjorde at kampen endte 1-1. Dermed er jakten på Champions League-plass via Premier League over. Datoene for overgangsvinduet er klar!

Nuno og Wolves vil gjøre hva de kan for å vinne Europa League. Det kan bli en knalltøff oppgave, all den tid det er Sevilla eller Roma som står på andre banehalvdel, skulle Wolves slå grekerne.

The Premier League and English Football League summer transfer windows will be open for 10 weeks between 27 July and 5 October, subject to Fifa approval.

FA
Datoene for overgangsvinduet er klar!
Datoene for overgangsvinduet er klar!

Datoene for overgangsvinduet er klar!

Ti uker med galskap, rykter, overskrifte, overganger, kjøp og salg av ofte overprisede spillere. Laget som “vinner overgangsvinduet” gjør det ofte veldig bra, rent sportslig, som en direkte konsekvens. Men det betyr nesten aldri at det er laget med størst pengebruk eller størst konto som vinner. Å kjøpe klokt er viktigere enn å kjøpe dyrt. At spillere til og fra Premier League kan koste opp mot, og over én milliard kroner – må vi nok bare venne oss til.

Dessverre er det ødeleggende for fotballen, både på kort og lang sikt. At spillere overprises og at noen få lag er villige til å svi av latterlig mye penger for å få den “riktige” spilleren på plass. Vi må nevne Wolves igjen, for det er den klubben vi har best kjennskap til. Wolverhampton Wanderers vil aldri betale mer enn de må for spillere på blokka til manageren. Fosun International er inne som eiere for å tjene penger. Da bruker man ikke mer av overskuddet enn nødvendig.

Ruben Neves ble kjøpt for £13,8m. kan gå for £50m. Raúl Jiménez ble signert for £30m. (klubbrekord) og kan gå for betydelig mer. Det samme kan Adama Traore som ble kjøpe fra Middlesbrough for £18m. Det som er langt mer spennende, særlig for oss med hjerte for Old Gold & Black og Wolves, er hvilke spillere som kommer inn. Det er liten tvil om at Wolves vil handle mellom 27. juli og 5. oktober. Men det vil helt åpenbart ikke bli brukt usannsynlig mye penger på én enkelt spiller.

Blant de beste

Det betyr ikke at Fosun ikke vil bruke penger. På ingen måte. Det skal investeres stort, det skal bygges sten på sten. En ny stor stadion med plass til 55.000 tilskuere er på trappene og kineserne i Fosun er inne som eiere på lang sikt. Fosun vil ha Wolves, gjerne med Nuno som suksess-manager, opp blant de aller beste i Europa. Så langt går den planen som den skal.

Det ble ikke Champions League på Nuno og Wolves, i hvertfall ikke via topp fire i ligaen. Liverpool, Manchester City, Leicester Chelsea og Manchester United skal gjøre opp om hvilke fire som skal til den gjeveste Europacupen. Der faktisk nettopp lag nr fire Leicester og lag nr fem, Manchester United møtes på et tomt King Power Stadium, på sesongen siste dag. En kamp som i penger, er verdt mange millioner kroner.

Wolves kan få spise kirsebær med de aller beste i Champions League. Men da må de altså slå Roma eller Sevilla i kvartfinalen. Om de innen den tid, har slått ut Olympiakos som de spilte 1-1 mot rett før nedstengningen i første kamp.

Den nye sesongen som sparkes i gang i september er mer uviss enn noen gang, hvis man skal plukke én favoritt framfor andre. Vi tør ikke tippe ennå, enda vi bruker å legge hodet på blokka og være svært tidlig ute med våre analyser for en kommende ny sesong. Vi ser at Liverpool vil bli farlige, men det vil også Manchester City, som ble frikjent i CAS, og skal spille Champions League neste sesong.

Datoene for overgangsvinduet er klar!

Generasjonsskifte i Manchester City

Liverpool har imponert og de vil garantert forsterke med noen få spillere. Helt fram til nedstengningen, var Klopps menn uslåelige. Nå er ikke tyskeren den som er mest kjent for bruke mye penger. Det er derimot Pep Guardiola i Manchester City. Vi tipper at det kommende generasjonsskifte, vil bli en hemsko for spanjolen som mister viktige spillere etter denne sesongen.

Manchester City hang lenge med i toppen, men en rekke flaue hjemmetap, endte til slutt med andreplass. Pep og co har dog en fin mulighet til å ta Champions League-trofeet. Spanjolens største mål som sjef på Etihad. City møter Real Madrid i andre kamp i kvartfinalen, første kamp endte med seier 2-1 til City.

Tenk om en av verdens beste fotballspillere, David Silva, avslutter karrieren med å ta Champions League-trofeet med City?

Manchester United og Ole Gunnar Solskjær vil få viktige uker til å finslipe sitt lag. Det er ingen tvil om at nordmannen skal forsterke laget. Han har en jobb med å få overtalt Paul Pogba til å bli værende på Old Trafford. Han har endel spillere som skal vekk og han har garantert store navn på blokka som skal inn. Det blir lite ferie på Solskjær i sommer.

Chelsea og Frank Lampard har tidvis spilt meget god fotball. Chelsea-legenden har imponert i sin første sesong som sjef på Stamford Bridge. Han har klart å temme stjernene, noen skal vekk og ny folk skal inn.

Det blir meget spennende å se om ‘Lamps’ klarer å imponere like mye, når de største kanonene står på den andre banehalvdelen i Champions League. samtidig gjøre det minst like godt i Premier League. Chelsea møter Bayern München i andre kamp i Champions Leagues kvartfinale 8. august, første kamp endte med 3-0 til tyskerne.

Bort med VAR (videodømming)

Slik videodømmingen VAR blir brukt nå, bør den delen av fotballen skrotes. Alt for mange feile avgjørelser, alt for mye tid brukes på å få fram en avgjørelse. Setter en bremsekloss på et fotballen er ment for, spontanitet og jubel for vakre mål. Disse målene blir strøket av fotballkartet, slik VAR fungerer nå, fordi det skal brukes tid av andre enn dommeren, til å vurdere om det var mål eller ikke. Slik vil ikke fansen se fotballen i framtiden, VAR er allerede etter én sesong, hatet og utskjelt.

Videodømming er i utgangspunktet en god ide, men slik den blir brukt i Premier League, ser det ut til å favorisere de rikeste. Manchester United, Liverpool og Manchester City, har får flere avgjørelser dømt til sin fordel av VAR enn det Norwich, Bournemouth og Aston villa har. Da blir det åpenbart feil.

Vi som elsker fotball, ønsker ikke å vite om laget vårt har faktisk fått en scoring, tre minutter etter at ballen har gått i mål. Vi vil kunne juble i det sekundet vi opplever scoringen. Er ikke det rimelig innlysende? Slik VAR brukes nå, med uforståelige streker over hele feltet der en VAR-situasjon har skjedd. Gagner ingen. VAR må vekk og det allerede kommende sesong.

Mourinho en gåte

Tottenham har vært en gåte siden José Mourinho tok over på vakre nye Tottenham Stadium. Han kan få de merkeligste resultater og har vel skuffet mer enn imponert denne sesongen. De sloss om å nå en plass i Europa League. Og når de ikke den ved å ta 7. plassen de innehar nå, via kvalifisering, er det en fiasko-sesong. Sheffield United ligger kun ett poeng bak, og Mourinhos menn skal møte Leicester hjemme og Crystal borte i de to siste kampene.

Vi tror ikke på José Mourinho lengre, vi kan ikke se at han har den magien han hadde da han kom til London og tok to seriegull med Chelsea. Vi tror Portugiserens tid som topp-manager er over, og at Mourinho forsvinner i løpet av kommende sesong. Og vi bruker å få rett i våre spådommer. Vi skrev “Mourinho sparket før jul?” – som manager i Manchester United. Han fikk sparken 18. desember 2018.

Arsenal ligger helt nede på niendeplass, med tre poeng opp til Wolves på sjetteplass. Mikel Arteta og hans erfarne spillere skal møte Aston Villa og Watford. Se ikke bort fra at The Gunners kjemper seg tilbake og en plass i Europa League. Wolves møtet Crystal Palace og Chelsea i sine to siste kamper. Det kan bli vanskelig nok.

Vargas12.com, er navnet på bloggen du leser og vi følger som alltid godt med på silly season. Vi lover å holde deg oppdatert på siste nytt fra balløya. Om du er smart, legger du inn vårt faste nyhetsbrev som kommer gratis rett i din innboks, alt du gjør er å abonnere her.

Vi står foran noen spennende uker. Der en rekke trofeer skal deles ut. Premier League, FA-cupen, Europa League og Champions League, før vi følger årvåkent med på overgangsvinduet. Datoene for overgangsvinduet er klar! Fra 27. juli til 5. oktober – ti ville uker der alt kan skje. vi lover å holde deg oppdatert.

Fotballen ruller igjen, men alt tyder på at vi må vente lenge på å få oppleve kampene på stadion. Dessverre.

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Styr unna spillnettstedet BETSAFE!

Styr unna spillnettstedet BETSAFE! Som de fleste vet kan det være forbundet med risiko å spille med ekte penger på...

Lukk