Manchesters største avis, Manchester Evening News legger ikke mye i mellom når de på lederplass har David Moyes og hans “røde djevler” på gaffelen. Overskriften kan ikke være mer tydelig, “Sorry Moyes, this is just not good enough.” Avisen har selvsagt helt rett.

– Hvor lenge kan en av verdens største fotballklubber ha en leder som leverer så til de grader svake resultater, hvor lenge kan han sitte som manager for Manchester United? Klubbens verdier faller som et strykjern på dypt vann og Champions League-plassen for neste sesong er i stor fare, klarer de ikke å kvalifisere seg det betyr enda mer penger tapt.

– Fulham er blant de aller svakeste lagene i Premier League, de ble nylig slått ut av FA-cupen av League One-laget Sheffield United og det på hjemmebane. London-laget kom til Old Trafford med et håp om å ikke bli slaktet, de var riktig nok svært heldige, men klarte å score to mål på de to sjansene de fikk, og tok med det et verdifullt poeng i bunnen av tabellen.

Loud and clear: The Manchester Evening News front page on Monday delivered a message to Moyes

Faksimile fra Dailymail.co.uk

Fjorårets seriemester Manchester United tok et tårevått farvel med Sir Alex Ferguson i mai. “The Chosen One” skulle bringe suksessen videre med samme mannskap, og han skulle få midler til å forsterke laget. Det endte med at hentet inn sin gamle elev fra Everton for latterlig mye penger. 275 millioner kroner kostet floppen som slett ikke har funnet seg til rette på Old Trafford.

Giganten som vakler i sine grunnvoller har kun 12 seire og allerede 8 tap. De er 15 poeng bak serieleder Chelsea og det er 13 kamper igjen av årets Premier League-sesong. En sesong som ser ut til å bli den verste for Manchester United på veldig mange år.

Den tidligere Everton-manageren som gjorde et middelmådig lag til et veldig godt lag med «the Toffees» som de blå fra Liverpool blir kalt. Han maktet aldri å lage gull av gråstein. Nå etter 25 kamper begynner allerede mange varsel-lamper å lyse hos de amerikanske eierne på Old Trafford.

Fansen er utålmodige, spillet fungerer ikke, spillerne tror ikke på strategien, styret og eierne ser verdiene forsvinne. De store kanonene som var ventet inn; uteble.  Noe må gjøres og det må gjøres nå.

Mange feil ble gjort i styret på Old Trafford da Sir Alex Ferguson skulle trekke seg tilbake. Feil som David Moyes nå må lide for.

Problemet som nå en hel fotballverden ser resultatet av, er det faktum at chief executive David Gill, mannen med et nettverk selv «Spiderman» ville ha blitt misunnelig på, trakk seg samtidig som Ferguson.

Dermed var begge suksessfaktorene borte fra klubben. Tilbake står en ny manager som var lovet enorm satsing med betydelige summer å handle for. Det endte med en overpriset belgier i Fellaini, han med alt for mye hår.  Og kun det. Slikt blir det selvsagt ikke trofeer av.

David Gill ble erstattet av urutinerte Ed Woodward som fram til sommeren 2013 var ansatt som vise-formann i Manchester United. Det alene helt sikkert en flott jobb, men uten de rette kontaktene som setter deg i stand til å kunne kjøpe spillere på øverste hylle, en umulig oppgave.

Mye peker på  Ed Woodswards manglende kontakter og manglende kunnskap rundt forhandlinger med andre toppklubber som årsaker for David Moyes fryktelige start som sjef på Old Trafford, nå ser det ut til at hans tid allerede er over.

For det utålmodige og kravstore Manchester United-publikumet må det snu snarest.

Onsdag er det allerede ny kamp, da venter Arsenal på den andre banehalvdelen, kampen spilles på Emirates Stadium. Kan det bli Moyes´s siste som manager for Manchester United?

 

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Unge jenter uten truse- og du elsker det!

Unge jenter uten truse- og du elsker det! Uansett hva det blogges om, så er det overskriften som får deg...

Lukk