Den mest sette i Asia, og den videoen som faktisk ikke er ment som noe annet enn å være en artig musikkvideo har blitt et fenomen, også for norske video og musikk elskere.

Det amerikanske musikkmagasinet Billboard ranker for tiden “Gangnam Style” som verdens mest populære sang på sosiale medier, foran artister som Rihanna, Justin Bieber og Lady Gaga.

– Musikk-journalister og andre som kjenner bransjen er ikke helt sikker på hvorfor denne låta har blitt så populær, men antall treff på YouTube kan skyldes at svært mange store profilerte artister selv har spredd denne videoen i sosiale medier.

Den er morsom, den har fengende rytmer, vakre kvinner og dansetrinn man kan lære seg ved nok trening, du er vel allerede i gang?

Før 15. juli i år var det ingen, i alle fall ingen i Norge, som hadde hørt om “Gangnam Style” eller den 34 år gamle koreanske rapperen Park Jae-Sang med scenenavnet PSY.

Nå er sangen hørt av hundrevis av millioner mennesker og er ranket som verdens mest populære sang. Ungdom over hele verden jodler på koreansk mens de danser foran speilet, og YouTube oversvømmes av etterlikninger og personlige varianter av filmen.

“Gangnam” er en svært rik og trendy bydel i Seoul, og i “Gangnam Style” refereres det til den luksuriøse livsstilen i Gangnam. PSY har selv sammenliknet Gangnam med Beverly Hills.

PSY utstyrt sangen sin med en ny, enkel dans, med bevegelser som er lette å lære. Chaffey mener mye tyder på at verden innimellom trenger en ny dans av typen fugledansen, lambada, makarena.

 

Her er de 10 mest sette videoer på YouTube for oktober 2012.

 

Kilde: Aftenbladet.no

 

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Er du på sjekker´n? Da er overraskelsesmomentet helt avgjørende

Om du velger å ta vedkommende med på en biltur så må du først finne ut om hun blir bil-syk, om...

Lukk