Det største bloggnettsamfunnet er utvilsomt blogg.no eid av Nettavisen, men det er faktisk svært mange bloggere som har andre utspring/ plattformer eller blogghotell, som du kanskje ikke finner like lett. Dessverre er det ingen samlet bloggliste som tar for seg de aller fleste gode gloggerne i Norge.

Blogglsiten.no, også den eid av Nettavisen.no har flere gode bloggere, problemet er bare at mange av de som er på topp 100 listen, er de samme som går igjen på blogg. no.

For å finne gode bloggere som har mye å by på litt utenfor rosa-blogg konseptet, dagens- outfit og «dette- har- jeg- til -middag- i -dag-bloggerne». Må man nesten søke etter det tema man er interessert i. Da er det tilfeldig hva du finner.

Emilie 28

Norge hadde fortjent å ha det like smart og enkelt som svenskene. Der finnes det også flere topplister, men de aller fleste finnes allikevel samlet på et sted, nemlig på bloggportalen.se. Her er det også en rekke gode norske bloggere registrert.

Blogg.no har mange tusen registrerte bloggere, de bloggerne som bruker denne plattformen, leser også neste bare andre blogg.no- bloggere, i den tro at det ikke finnes andre. Det gjør det altså i aller høyeste grad. Om du leser kommentarene hos Blogg.no bloggerne, er det nesten uten unntak, kun Blogg.no bloggere eller lesere som ikke har noen blogg som kommenterer.

– Dette er en av årsakene til at mange andre bloggere har færre kommentarer enn de som er registrert hos Blogg.no. En annen teori er bloggernes gjennomsnittsalder på Blogg. no, kan den være 12- 14 år? Det alene gjør våre påstander berettiget. Gode bloggere har ofte en erfaring som skribent, de har et budskap og en fortelling å fortelle. De kan også være skrevet av personer med bakgrunn fra journalist eller forfatter-yrket.

Ære være rosa-bloggerne, men er det ikke på tide å samle alle norske bloggere i en felles stor familie, i stedet for å ha flere såkalte topplister? Det man oppnår ved å ha en samlet liste over de mest besøkte er å lettere finne fram, og man kan skumme fløten av de mest populære og mest leste bloggerne, av alle de mange hundre tusen som skriver blogg daglig.

Dett bør også være langt mer forretningsmessig fornuftig for Nettavisen som er Norges ubestridte Blogg-eier.

Lurer også du på å begynne å blogge, er det et par ting du skal tenke over.

– Hva skal bloggen din handle om, hvilke tema vil du skrive i din «dagbok», hvor mye tid har du til å skrive, en blogg bør oppdateres jevnlig for å opprette holde lesernes interesse. Har du kamera? Bilder er viktig, de bør du selv ta eller bruke andre bilder du har rettigheter til å kunne bruke.

Blogg skal være gøy, har du ikke noe å skrive om eller er bloggen blitt irritasjon og frustrasjon så legg den vekk for en periode. Å skrive at du ikke har noe å skrive om er det få som har noen interesse av å vite. Du bør planlegge godt før du blir en god blogger.

Skriv for deg selv, bruk tid på hvert innlegg og vær din egen sjef. Vis gjerne ansikt, men tenk over hva du deler med andre. Dessverre er det mange som kan bruke din identitet og din info i sin favør om de finner det via din «dagbok».

Uansett hvor du velger å registrere din blogg, husk at det er du som er sjefen. Ikke bloggen.

 

Foto: Copyright, Morten Pettersen

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Game of Thrones sesong 4- premiere 6. april!

Verdens mest populære og sette TV-serie, HBOs stolthet, "Game of Thrones" herjer videre og den neste sesongen kommer snart. Kampen...

Her er alle deltagerne til Paradise Hotel 2014!

Endelig er dagen kommet da listen over deltagerne til Norges deiligste rølpe-program, Paradise Hotel. Mer enn 300.000 nordmenn vil følge...

Lukk