Få av de antatt beste lagene har til nå vært særlig aktive i «januar-vinduet»og det ser ut til at det er Newcastle, noe overraskende, som er er ivrigst på å styrke sin stall – nå kun timer før overgangsvinduet stenger.


Som vi har vært innom tidligere om nettopp » The Magpies» skjærene, har de fortsatt den kontroversielle eieren i finansmannen Mike Ashley. En meget upopulær mann, som til nå ikke har ønsket å bruke særlig mye penger på nye spillere. fram til dette overgangsvinudet.

Newcastle har også all grunn til å være mer ivrig enn mange andre lag i Premier League. Etter 23 kamper ligger laget under den berømte og fryktede nedrykk-streken. Laget med mange tusen norske tilhengere har slitt med kontinuitet i en årrekke, med ti forskjellige trenere på de ti siste sesongene som et bevis på nettopp det.

1000px-StJamesParkPanorama St James’ Park Foto. Wikipedia

To sesonger på rad så langt tilbake som i 1995/96 og 1996/97 under Kevin Keegan, kom laget fra nord på andre plass, men har siden slitt med å holde seg i toppen.

På ærverdige St James’ Park, som tar drøye 52000 tilskuere, er det derimot lite som minner om en klubb i krise. Faktisk er Newcastle som fotballby, en av de mest engasjerte, lojale og iherdige hva fotballfans angår. Vil du kjøpe sesongkort her, må du sette deg opp på en lang venteliste.

Er det noe som er viktig for mennesker i Nord-England, er det nemlig fotball.

kan det se ut som om vinden er i ferd med å snu. I hvert fall er det in imponerende liste av spillere som skal tre på seg den karakteristiske sorte og hvitstripete drakten i ukene som kommer. Steve McClaren, nå manager i Newcastle, som har vært sjef i Derby, Twente, Nottingham Forest og det engelske landslaget, har presset på seg. Han må holde laget i Premier League, men det alene er ikke noen garanti for å beholde jobben.

Roma-spissen Seydou Doumbia skal være på plass for å gjøre den obligatoriske medisinske testen i god tid før vinudet stenger, natt til 2. februar.  Og tidligere denne måned har «The Magpies» kjøpt den tidligere Liverpool-spilleren Jonjo Shelvey for 12 millioner pund fra Swansea. Og for få dager siden ble Andros Townsend klar fra Tottenham, også her skal summen ligge på rundt 12 millioner pund.

Lucas Orban kommer sannsynligvis på lån ut sesongen fra Valencia. Som om ikke det var nok, alt tyder på at gode Saido Berahino, spissen hos West Brom, er på vei til St James’ Park for hele 24 millioner pund. Noe som er rekord for klubben for en enkeltspiller.

Skulle dette kjøpet også spikres, kårer vi Newcastle som den udiskutable vinneren av januar-vinduet. Om det holder til å berge plassen i en av verdens tøffeste ligaer, gjenstår å se. For den lidenskapelige fansen i nord, er det lov til å ønske de alt det beste.

Vargas12.com er bloggen som følger alle de store og viktige overgangene i engelsk fotball – for deg.

Overgangsvinduet stenger kl 0100 natt til tirsdag 2. februar.

 

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
ANTI – Rihanna ute med sitt 8. album

https://www.youtube.com/watch?v=lWA2pjMjpBs   Alle Rihanna-fans vet hun kommer til Norge i sommer, og det er et etterlengtet og lenge utsatt album...

Chelsea henter stjernespiss – done deal!

Selveste Pato er på vei til London for å signere for Chelsea. Avtalen skal allerede være i boks, nå gjenstår...

Lukk