Deadline Day – med rom for overraskelser? For alle som følger med på engelsk fotball og Deadline Day, en av fotballens festdager, om riktig spiller kommer til ditt lag, blir uansett ikke det samme uten Harry Rednapp.

Les også: Wolves, bedre enn Liverpool, også på tribunen

Mannen som har både kjøpt og solgt spillere som manager for større klubber, gjennom bilvinduet, på nettopp Transfer Deadline Day, flere enn noen andre. Men, stått uten klubb i lengre tid nå. Mulig han er å finne som kommentator for en av de engelske fotball-kanalene. Hva vet vi.

Overgangsvinduet stenger altså ved midnatt, natt til 1. februar.

Mange eksperter elsker å uttale seg om denne datoen, og aller helst den som er enda viktigere, sommerens Deadline Day, 31. august, som ofte gir langt større overraskelser og overganger – til og fra de største klubbene. Da skjer det alltid noe stort.

Rent hypotetisk, kan Lionel Messi signere for en engelsk klubb i dag, uten at det er sannsynlig.

Ser man på hvilke vanvittige summer som blir brukt på spillere – til og fra de engelske lagene, er det ikke rart TV2 starter sine sendinger allerede kl 19:00 på Deadline Day. Utskjelte Dimitri Payet gikk nylig til Marseille fra West Ham for £25 millioner.

Deadline Day – med rom for overraskelser?

I Championship, kjøpte nyrike Wolves, Helder Costa fra Benfica som er på lån, og som var med på å senke Liverpool i FA Cupen, for £13 millioner. Noe som er rekord for klubben og for divisjonen. Styrtrike kinesere henter ikke bare spillere til sin hjemlige liga, de investerer i klubber på ball-øya også.

Odion Ighalo fra Watford, er siste spiller vi kjenner til som skal spille for en kinesisk klubb de neste årene. Nigerianeren går til Changchun Yatai for £20 millioner.

Les også: Sommerferie? Bestill i tide!

Chelsea, serielederen, vil alltid være kjøpevillig om det rette tilbudet kommer, London-klubben, vil være kjøpevillig, om tilbudet er dårlig også, om de først har bestemt seg for en spiller. Celtic-spissen Moussa Dembele (20) skal være høyt oppe på blokka til Antonio Conte. Prislapp: pene £40 millioner.

Branislav Ivanovic, en av Premier Leagues aller beste forsvarspillere men, har ikke fått tillit hos Conte i Chelsea, og er nå på vei til Zenit St. Petersburg. Samme lag, altså London-klubben, er iferd med å sikre seg venstre backen Sead Kolasinac (23) fra Schalke, og Inter-vingen, Jonathan Biabiany (28) skal være på Contes radar.

Mamadou Sakho (26) har lenge vært ut i kulden hos Jurgen Klopp i Liverpool, Crystal Palace skal være villig til å bla opp for den sterke midtstopperen. Franskmannen har ikke vært på banen denne sesongen. Og en spiller som skal være på vei til å signere for Palace er Olympiakos-spilleren Luka Milivojevic, midtbanespilleren koster i så fall £12,5 millioner.

Som de fleste vet, kom jo også verdens dyreste spiller til England og Manchester United i sommer. Paul Pogba, som så langt ikke har slått helt til på Old Trafford, kostet latterlige £89,3 millioner, samt en lønn på drøye 150 millioner kroner per år. Vinner man da ikke trofeer, er det dårlig butikk.

Men Manchester United og José Mourinho, har fått fart på skøytene, og se ikke bort fra, at det er nettopp her det kan komme kjøp eller salg. Portugiseren er vant til å få det som han vil, nemlig å bruke mye penger.

I tillegg til disse få nevnte spillerne, er det allerede en hel haug med låne-avtaler som er signert, og som garantert vil bli signert de neste timene.

For å få med deg alle detaljene, bør du følge med på TV2s Deadline Day som starter kl 19:00.

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Tredje verdenskrig, ikke lenger utopi

Tredje verdenskrig, ikke lenger utopi. Menneskehetens trusler er konstant. Ikke bare fra menneskeskapt klimaendring, ved krig, atomkrig og ondskap, men...

Lukk