Deadline Day er her igjen. To ganger i året er overgangsvinduet åpent, for europeiske lag i de fleste ligaer, som kan handle spillere i en begrenset periode. 1. januar til 31. januar. Og enda viktigere – 1. juli til 31. august. 

Spesielt i England er det stor aktivitet, både i Premier League og i Championship har det vært mye handel, så vil også skjer på vinduets siste dag, populære Deadline Day voktes med argus øyne.

/2018/engelsk-fotball-verdt-a/

Vargas12.com har fulgt denne dagen, to ganger per år, siden 2010 og vil åpenbart følge de aller viktigste og mest spektakulære spillerovergangen fra balløya. Zlatan ser ut til å havne i USA, Arsenal, Manchester City og ny norsk spiss til Premier League.

Er det rart vi gleder oss?

For alle som elsker engelsk fotball, for alle som har et lag de liker bedre enn alle andre, og for alle oss som engasjerer oss litt ekstra i fotballen fra England – siden tippekampens ble født i slutten på sekstitallet, er dette en helt spesiell dag. Kanskje ikke live viktig som Boxing Day, andre juledag, men tett opptil.

Ryktene rundt de aller beste spillerene, til og fra de aller beste klubbene er en evig runddans. Hvem som linkes til hvilken klubb handler om en nyansefaktor som igjen handler om kilde, og sannhetsgehalt. Mange elsker å spre usanne rykter bare på gøy, andre sender videre et rykte de har hørt, og slik spres det navn i sosiale medier hele tiden.

Vil du være sikker på at rykte du hører har rot i virkeligheten, bør du sjekke kilden. Er det en twitter-konto med titusenvis av følgere, behøver ikke rykte være sant, men sjansen er større om kilden har få følgere, eller er ellers ukjent for deg.

De fleste nettaviser sprer også rykter, men de har ofte en kilde som står nær klubben eller spilleren. Agenter sprer ofte rykter om spillere for å hause opp prisen, spillere selv kan til og med spre rykter selv, for å tvinge fram en overgang, eller et salg bort fra et lag vedkommende ikke ønsker å spille for mer. Her er vår ryktebørs:

  • Michy Batshuayi fra Chelsea til Dortmund (er på medisinsk test nå)
  • Aubameyang til Arsenal, (done deal!) prislapp: £60 mill. og Olivier Giroud til Chelsea (svært sannsynlig)
  • Aymeric Laporte fra Atletico Bilbao til Manchester City, done deal!
  • Alexander Sørloth til Crystal Palace (done deal!), han kommer fra den danske klubben FC Midtjylland for £9 mill.
  • André Ayew fra West Ham til Swansea?
  • Eliaquim Mangala på lån fra Manchester City til Everton?
  • Emerson Palmieri fra Roma til Chelsea, (done deal!)
  • Riyad Mahrez fra Leicester til Manchester City?
  • Daniel Sturridge fra Liverpool til WBA på lån
  • Lucas Moura bestod den medisinske testen hos Tottenham, brasilianeren kommer fra PSG for £25 mill
  • Diogo Jota, Wolves’ beste spiller denne sesongen, er på lån fra Atletico Madrid, men signerer permanent i sommer, prislapp: €14 mill.
  • Benik Afobe på lån fra Bournemouth til Wolves?
  • Badou Ndiaye til Stoke, fra Galatasaray, den medisinske testen er godkjent, personlige betingelser gjenstår
  • Ben Marshall har gått på lån fra Wolves, til Millwall
  • Liverpool? Ser ikke ut til å erstatte Coutinho i vinterens overgangsvindu

For alle som ønsker å følge ekstra med på overgangsvinduet som stenger ved midnatt, natt til 1. februar, anbefaler vi Deadline Day-helaften på TV2 Premier League, kun avbrutt av Tottenham – Manchester United, fra Wembley fra kl 21:00 i kveld.

 

Vargas

Tags: Alexander Sørloth, Arsenal, Aubameyang, Championship, Crystal Palace, Deadline Day, Diogo Jota, Overgangsvinduet, Premier League, TV2, Wolves, Zlatan

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Blakk igjen nå?

Regningsbunken hoper seg opp, kommunaleavgifter, NRK-lisensen, kredittkortgjelden fra desember, strøm og forsikring på både bil, hytte, båt og bolig. Januar...

Engelsk fotball – verdt å vite …

VAR er kanskje ikke kommet for å bli likevel. VAR = (video assistant referee) i FA-cup kampen mellom Liverpool og...

Lukk