Foto: Flickr/ Victor Isai Garcia

En klubb har brukt mer penger enn de fleste andre, Manchester United runder 2.5 milliarder kroner fra januar i fjor og fram til i dag. Det er store summer, penger som ikke gagner fotballen godt verken på kort eller lang sikt.

Mulig det øker underholdningsverdien for Premier League, å få så mange store navn inn til de største og beste klubbene, men pengestrømmen må jo noen gang stoppe opp.

Kakelotteriet som vi husket det, mister sin mening når enkelt spillere koster mer enn en halv milliard kroner og itillegg tjener millioner av kroner- i uka!

– Radamel Falcao, kommer til Manchester United fra Monaco, og vil tjene £350.000 per uke. Vi gjentar, en fotballspiller vil altså tjene ca. 3,5 millioner kroner per uke. Ikke nok med det, Monaco får £20 millioner for å låne ut sin spiss til desperate Louis van Gaal. For en sesong. Det er altså en kvart milliard for en låne avtale. Det er nesten ikke til å tro. Galskap er vel ikke sterk nok ordbruk.

Det er ingen tvil om Manchester Uniteds ambisjoner, det er utvilsomt å ta tilbake plassen som Englands beste klubblag, slik de røde fra Manchester var undere neste hele Sir Alex Fergusons regjeringstid på Old Trafford. Skal de lykkes på “Theatre of Dreams” må de inn med nye spillere, derav ingen tvil. Om de lykkes med å kjøpe så mange dyre spillere som de har gjort fram til nå- det er finnes det selvsagt ingen garanti for.

Her er de spillerne Manchester United har kjøpt siden ovegangsvinduet åpnet 1. januar 2013:

  • Angel Di Maria £60 millioner
  • Wilfried Zaha £15 millioner   (På vei til Crystal Palace på lån, med mulighet for en permanent overgang)
  • Gulliermo Varela £ 2,4 millioner
  • Luke Shaw £27 millioner
  • Marcos Rojo £16 millioner
  • Ander Herrera £29 millioner
  • Jun Mata £37,1 millioner
  • Marouane Fellaini £27,5 millioner
  • Radamel Falcao £6 millioner (lån)
  • Daley Blind £13,8 millioner

Ellers er det en rekke overganger som skjer på overgangsvinduets siste dag.

– Welbeck har forlatt Manchester United og det til Arsenal som har måtte betale £16 millioner for landslagsspissen. Chicharito går på lån til Real Madrid.  Borini går fra Sunderland til QPR, og blir lagkamerat med Sandro som også ønsker å spille for legenden Harry Redknapp. Sandro går fra Tottenham. Mohamed Diame har forlatt West Ham til fordel for Hull. Loic Remy går fra QPR til Chelsea. 

Xabi Alonso går fra den ene storklubben til den andre. Den tidligere Liverpool-spilleren går nå fra Real Madrid til Bayern München. Klaas-Jan Huntelaar ryktes å være på vei bort fra Schalke04 til Arsenal, men er ikke bekreftet. Overgangssum skal være på £12.75 millioner.

Både Liverpool, Chelsea, Manchester City og faktisk Southampton har alle brukt mye penger på spillerkjøp, men det er altså Manchester United som setter alle rekorder i jakten på trofeer og suksess.

Om de lykkes får vi ikke svar på før i mai neste sesong når Premier League går mot slutten. I så fall- om det går galt, hvem skal de kjøpe ved neste korsvei?

Vi tror fortsatt Chelsea vinner som de vil denne sesongen, men Manchester United kan fortsatt nå den viktige fjerdeplassen som gir Champions League-plass påfølgende sesong.

DeadlineDay er spennende for supportere som følger et lag med tykk lommebok. Et maksimums-tak på overganger og lønn bør gjøres gjeldende om ikke den internasjonale klubbfotballen ødelegger for seg selv. Man kan si at det er et marked for enorme summer i toppfotballen, men det finnes ingen gode argumenter for at noen spillere skal tjene 350.000 kr per uke.

 

Vargas

 

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Trakassering i arbeidslivet – Knepp opp eller gå!

Trakassering i arbeidslivet – Knepp opp eller gå! Er det ok at en arbeidsleder, sjef eller eier kan be unge...

Lukk