Deilige mai! Du har mye å glede deg til i tiden framover, ikke minst den deilige vårmåneden mai. Hvor du endelig kan gå i grønt gress, høre fuglekvitter, barnelatter og korpsmusikk om hverandre. Mer fri får du også. 

Lest? Forventer terror på norsk jord

Alle de røde dagene i årets siste vårmåned, er kjærkomne for de aller fleste. Endelig er tiden kommet til å være mer ute, kjenne på luktene, kjenne på solstrålene som varmer en vinterblek hud, og man kan kjenne sevjen stige både her og der. Deilige mai!

Kom mai du skjønne milde” tenker du sikkert, i hvert fall du som er litt oppe i årene. Hvorfor er det ikke produsert en ny sang, en ny tekst fra fantastiske norske kunstnere eller musikere? Om denne måneden som har så mye å by på for oss nordmenn? Tar noen utfordringen? La oss håpe. Christian Adolph Overbeck (1755-1821) får ha oss unnskyldt.

Deilige mai!

Deilige mai!
Barnetoget 17. mai foran slottet i Oslo Foto: Wikipedia.org

Vi har mye å være glade og takknemlige for i Norge. Friheten vi går i møte hver eneste dag, bør man ikke ta for gitt, selvom det for de fleste unge, er en selvfølge – vet man at freden kan være skjøre. Det er dessverre onde krefter som gjerne skulle sett at også Norge ble stilt til veggs, som vil forpurre vårt demokrati. Terroren ulmer, mai til tross.

Man bør vokte seg vel for å ikke blande kortene; men poenget mitt er, nettopp i mai, skal vi kanskje kjenne litt ekstra etter – hva friheten, freden, demokratiet og landet vårt betyr for oss. Betyr det ikke en hel del? Betyr det ikke alt for deg også, at du kan gå gjennom ditt eget grønne gress, med bare tær og nyte våren?

Filmen “Kongens Nei” gav oss en pekepinne, en påminnelse om hvor galt det kan gå, til tross for at det gikk bra til slutt den gang i 45´. Tar vi vår dyrebare frihet forgitt, kan vi brått stå med kuken i klemme på ny. Deilige mai!

Også i år vil politiet, på oppfordring fra PST, verne de største hovedgatene i de største byene med store kjøretøy. For sikkerhetsskyld. Terrorfaren er ikke overhengende i Norge i mai 2018, men det var den ikke i Nice, London, Barcelona, Oslo og Paris heller.

Verden kan være nådeløs og brutal, alt vi vet er at terroren vil ramme igjen og igjen – også her hjemme. Vi bør være bedre forberedt enn før. Både på terror og kanskje krig.

Snart smeller det på ny.

I mellomtiden bør vi nyte vårdagene til fulle – kanskje godt vi ikke vet hva morgendagen bringer, for den enkelte av oss.

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Hvordan skal Wolves overleve i Premier League?

Hvordan skal Wolves overleve i Premier League? Kanskje det kan være en god idé og hente Salah, Kevin de Bruyne...

Lukk