Dette er det flere egyptiske nyhetsbyråer som melder sent tirsdag 19. juni. 

– Mubarak ble sendt til et militærsykehus i Kairo tirsdag kveld, etter å ha blitt rammet av hjerneslag i fengselet der han soner sin livstidsdom. En sykehuskilde bekrefter meldingen om at han er avgått ved døden.

KLINISK DØD: På dette bildet fra 7. september 2011, blir Egypts tidligere president Hosni Mubarak brakt til rettssaken mot ham i Kairo. Etter et slag tidligere i dag, ble han brakt fra et fengselssykehus til et militært sykehus. Han er nå meldt klinisk død av det egyptiske nyhetsbyrået MENA. Foto:EPA/STR

Mubarak erklært død 19. juli 2012 Foto: EPA/STR

Den 84 år gamle avsatte presidenten, som ledet Egypt i 30 år, ble i begynnelsen av juni dømt til livsvarig fengsel for å ha gitt soldater ordre om å skyte med skarpt mot demonstranter under revolusjonen i fjor.

Mer enn 850 mennesker ble drept i løpet av få uker.

Det er all grunn til å tro at dødsfallet vil skape mer uro i Egypt da den styrtede presidenten fortsatt har hatt sine tilhengere synlig i gatene i Kairo og flere større byer.

Kilde Aftenposten.no

 

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
EURO 2012- Kvartfinalene klare- nå begynner alvoret!

  Fotball er verdens mest lidenskapelige masseidrett. Elsket av milliarder over hele kloden. Et spill som fører til enorm glede for noen,...

Når lepper møter lepper…

  - Kysset er brukt som symbol av kjente mennesker, på film, i operaen, på teateret. I mange millioner forskjellige...

Lukk