Pressen- den fjerde statsmakt. Og de har makt så det holder. VG i dette tilfelle- satte søkelyset på offentlige tjenestemenns lov til å ta i mot gaver. Det resulterer i at stastsministeren personlig, går inn og endrer regelverket! Enten for å skjule «flere hunder som ligger begravet», eller for å få slutt på debatten før den er kommet skikkelig i gang-

Jeg mener det er veldig bra at media har makt spesielt når den brukes konstruktivt og fornuftig som i dette tilfelle- og regjeringen Stoltenberg må «hate» VG som pesten siden de skriver spaltemeter på spaltemeter om det evige rotet som den sittende regjering klarer å havne i- selvforskylt hver eneste gang!

Statsministerens kontor innfører fra og med fredag nye regler som forhindrer statsråder i å beholde gaver de mottar i embets medfør.

På en pressekonferanse fredag ettermiddag bekrefter Jens Stoltenberg at gavepraksisen endres, og at de nye endringene trer i kraft allerede fredag denne uken.

– For å forebygge enhver til om deres tjenestelige handlinger blir påvirket av gavene, bør de takke nei til dem. Praksis bør endres, og den bør bli langt strengere, sier Dagsavisens sjefredaktør, Arne Strand til VG Nett.

Politikere er jo mennesker og det er menneskelig å feile. Men det er stor forskjell på å gjøre en feil og ikke bruke hue! Jeg mener at her har samtlige statsråder inkl Gahr Støre – som er mange millionær fra før- virkelig trådt i baret så det holder. Jeg nekter å tro at de er så dumme at de ikke skjønner at sånt blir det bråk av. Det er jo en selvfølge at en statsråd IKKE kan ta i mot smøring-

Jeg mener den sittende regjerning kan begynne å pakke sammen og gjøre klar regjeringslokalene til Erna Solberg og hennes utvalgte. For dette kan ikke Jens Stoltenberg og hans regjerning få holde på med-

Han prøver å berge stumpene med å endre regelverket- jeg mener løpet er kjørt. Det er nok tabber nå-

Dette kommer som et direkte resultat av debatten som har oppstått etter at VG torsdag satt søkelys på flere tilfeller der sittende statsråder har mottatt kostbare gaver.

– Jeg mener at regelverket vi har i dag ikke er heldig av to grunner. Det ene er at det er forskjellsbehandling av offentlig ansatte og politikere, det andre er at det må utvises en stor grad av skjønn, sier statsminister Jens Stoltenberg på pressekonferansen.

Kommenterer ikke

Jonas Gahr Støre (Ap) er sammen med Strøm-Erichsen (Ap) blant statsrådene som har mottatt omstridte gaver. Støre mottok fem tepper fra forbindelser i Afghanistan. Disse er skattet for etter en samlet verdivurdering på 20.000 kroner.

Les også:Støre til VG Nett: – Det kommer en strøm med gaver-
Etter en ny taksering fredag, viste verdien av teppene seg å være mellom 16.000 og 19.000 kroner.

Heller ikke kommunikasjonsenheten ved Statsministerens kontor har besvart VG Netts henvendelser i dag.

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10036064

Kilde VG.no

http://www.tv2nyhetene.no/innenriks/politikk/stoere-maa-levere-tilbake-teppene-3281211.html

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10036050

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10036035

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
GUD skapte ikke universet

      Hawkin. Stephen Hawkin, en av klodens klokeste mennesker mener at universet ikke er skapt av noen Gud-...

Fredsavtale mot alle odds?

  Jeg beklager at det er feil i overskriften i VG- innlegget der det står fredspris og ikke fredsavtale- USAs...

Lukk