Vi har foreløpig bare denne planeten hvor menneskene bor. En planet så lik et paradis man kunne komme. Med himmel, fjell, hav, gress, fugler, blomster og trær før menneskene kom. Vi som ikke har tanke for så veldig mye mer enn oss selv.

 Vet du har en jul å forberede og at du av den grunn har mye å gjøre og mye å kjøpe, så jeg skal prøve å forholde meg i korthet.

Noen har kanskje tanker for andre også, men det er ofte for å finne ut hvilken måte man skal kunne drepe vedkommende på. I Syria, i 2013 er det en borgerkrig som verden lar suse av gårde uten å løfte så mye som en finger. Her tortureres sivile, kvinner, barn og spedbarn.

Her på denne deilige jorden som vi synger så vakkert i jula, stikker man øynene ut på jenter og gutter nøyaktig like gamle som barn du helt sikkert kjenner veldig godt. Barn skal leke og ha det gøy, øve på å bli litt eldre og til slutt voksen, ikke tortureres.

Kvinner blir voldtatt og drept mens barna ser på i Syria. Deilig er jorden.

Før menneskene kom for noen hundre tusen år siden, var planeten Tellus en planet der ingen klimagasser, nervegasser eller miljøfarlig utslipp ennå ikke hadde fått satt spor noe sted. Kloden vår er ca 6 milliarder år gammel. Den har ikke hatt lang tid på å tilpasse seg menneskenes ødeleggelser.

Nå som det igjen går mot jul er det viktig for oss nordmenn å holde på tradisjonene. Vi skal synge de samme julesangene, spise den sammen maten, besøke de samme menneskene og se de samme programmene på TV  som i fjor- og vi skal gi hverandre julegaver vi strengt tatt ikke har bruk for.

50 milliarder kroner er det beregnet i handelsnæringens tall som vi nordmenn skal brenne av, bare i desember. Det alene er fullstendig galskap. Måtehold, nøkternhet og det viktigste budskapet er fraværende hos de fleste. Stadig færre barn vet hvorfor man feirer jul. Vi nordmenn elsker å shoppe, ihvertfall de fleste kvinner, og mange menn synes det er stas å stresse rundt i svære handlesenter der det spilles julemusikk i bakgrunn, akkurat den samme musikken som i fjor.

– Budskapet er klart, det er født oss en frelser! Gå ut i verden og fortelle hva som skjedd! Jesus, vår frelser er født!

Noen påstår det var engler som kom da Jesus ble født i stallen.  Burde de ikke allerede da advart gutten hvilket helvete han skulle måtte gå gjennom senere i livet? Torturert til døde på korset!? Hvorfor det? For alle menneskers frelse? Burde ikke en Gud ha berget barn fra tortur i f.eks Syria?

Slekt skal følge slekters gang, vi skal dele godene og leve godt i overflod i landet. Hadde en Gud eller en Jesus kunne ha styrt butikken litt bedre, ville ikke verden ha vært preget av krig, vold og ondskap slik den er i dag. Kjærligheten stopper utenfor den nærmeste familie, nestekjærligheten er i dvale. Vi bør bruke fem minutter på å tenke over hvor vi er på vei.

Det er fristende å spørre, det er oss en frelser født, men til hvilken nytte?

 

Vargas

 

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Slik blir du journalist!

Du må ha en egen forteller evne som du aller helst bør brenne for å få ned på papiret eller...

De ensomme vil ikke ha omsorg i jula, når de ikke får det ellers i året

Reidun gruet seg veldig for jula 2012, men løste problemet som satte hele Norge på hodet ved å sette inn...

Lukk