Alle mennesker på kloden har en ting felles, vi har eller har hatt en mor. Din mor er sannsynligvis den personen som er viktigst for deg gjennom hele livet. Hvorfor har mor en slik klippe-status i folks liv?

Den gang komikeren, forfatteren og skuespilleren Arthur «Oluf » Arntzen skulle hylle sin mor på henne 60 årsdag, valgte han å starte med: «Mor, mor, du helvetes mor» nettopp for å fremheve med nordnorske strofer hvor glad han var i henne.

Dessverre så kan en mor svikte i noen menneskers liv, sykdom, rus og omsorgssvikt skjer over alt. Det skjer fordi mor er også et menneske, en mor kan havne i det grusomme uføret der hun svikter sine nærmeste. Det er endel av livet, men når det skjer med en mor er det ekstra smertefullt for alle involverte.

Mor skal jo aller helst bare være der- tryggheten personlig.

– Nettopp slik som Artntzen følte for sin mor, er det mange som føler det for sin egen mor. Uansett hvor du er i livet, din mor er der for deg så lenge hun lever, du vet at det alltid er godt å komme hjem til mor, uansett hvor lenge du har vært borte. I litteraturen, i kunsten og i musikken. Det er alltid plass til en mor. Mor hylles av alle.

Mor betyr uselvisk overgivelse, grenseløst offer og kjærlighet som overgår all forstand.

For det er en jobb, og et ansvar kun en mor kan utrette. En ubetalt jobb. En kvinne som har vært husmor og mor har gjort minst like mye som en mann i full jobb, men det er ikke like synlig. Spesielt om barna har vært hjemme til de begynte på skolen.

Husarbeid, matlaging klesvask m.m er en viktig jobb som må gjøres. Til tross for at de fleste moderne norske menn er flinke i hjemmet, så er det de fleste kvinner eller mødre som drar lasset. Enhver mor har utvilsomt enorm betydning for alle barm, men også for voksne som må ha noen å snake med når livet blir vanskelig.

For de aller fleste mennesker så har ens mor en enorm betydning i livet.

-En mor er selve bærebjelken, limet som holder familien samlet, klippen i livet til sin ektemann, trøsten og tryggheten for barna, og den gode kollegaen på jobben. Uten mødre stopper Norge. Derfor er tapet av mor spesielt vanskelig for mange mennesker.

Hun er uerstattelig.

En far er en far, han kan aldri- uansett hvor mye han elsker sitt barn, erstatte mor. Han forblir far.

Hva betyr din mor for deg?

 

Foto: Flickr/ tacticdesigns

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Mennesket vet lite- det bør det jobbes mer med

En av verdens mest kjente og kanskje et av de klokeste heter Stephen Hawking har forsket på hvordan universet ble...

Festen hele Drammen har ventet på!

Strømsgodset tar seriegullet med seier borte mot Tromsø. Mange spør seg om nivået på Tippeligaen når et lag som Godset...

Lukk