Uansett hvordan du oppfatter negative opplevelser, kan du som menneske ordne opp i dette selv. Med psykisk trening og positiv tenkning. Ingen kan la være å bli lei seg av depresjon og sorg over tapt liv, ensomhet eller psykiske problemer.

Mange mennesker sliter med diverse problemer som kan gi omsorgssvikt, arbeidsuførhet, eller tap av ektefelle.

– Men det er et håp for alle. Og løsningen ligger i hodet. Man kan tenke seg frisk, man kan gi seg selv positive tanker, gi seg selv positive råd og tilbakemeldinger. Har du en partner så kan det være godt og lufte alle negative tanker, snakke om det  som er tungt og vanskelig.

En lastebil sjåfør som møter veggen mentalt kan være en drapsmaskin på jobb. Det er viktig for de som lider, å gi beskjed til fastlege, partner eller venner om at-  nå sliter jeg. Jeg har det vondt, det kan hende jeg er syk og trenger profesjonell hjelp.

Da bør alltid lege kontaktes, og det er faktisk ikke straffbart å være syk. Ingen får sparken av å være sykemeldt over lang tid.

– Du er verdifull, du er ønsket på jobb, vi er glad i deg. Bruk den tiden du trenger til å bli frisk, vi ønsker deg velkommen tilbake, og vi gleder oss til å se deg, når du er frisk.

Dette burde samtlige seriøse arbeidsgivere ha hengende på veggen der det er synlig for alle arbeidstakere-

Alle arbeidsgivere skal ta sine arbeidstakere alvorlig. Og sykefraværet har gått betraktelig ned, fordi arbeidsgiverne selv har tatt tak i problemet med høyt sykefravær.

– Mange lidelser bør behandles av profesjonelle om lidelsen er alvorlig- men du kan gjøre masse bra for deg selv. Om du får rett støtte til riktig tid. Har du en partner er du tvunget til å snakke om dine problemer. Og det kan være starten på et endret liv for deg selv.

Greier du å snakke om det, trykke på de rette knappene, så kan du gjøre deg selv mye bedre. Det sitter mellom ørene.

Sorg må bare få utløp for sorgen. Sorg er ingen sykdom, bare like smertefull.

Ensomhet er heller ingen lidelse, bare feile valg til feil tid. Gjør man riktige valg til riktig tid, og vil være sosial, blir man aldri ensom. Det er opp til deg.

Psykiske lidelser er langt mer kompliserte. Det er forskjellige grader av psykisk lidelse. Og hvor går grensen mellom psykisk lidelse og galskap? Har galskap noe som helst med psykisk lidelse å gjøre?

Et komplisert og vrient tema. Man må mest sannsynlig være litt gal selv for å kunne svare godt på det spørsmålet.

– Om man klarer å se for seg planeten Tellus som en av de viktigste i universet, og har Solen som et lite punkt som gir lys og varme, så har man tatt så feil man kan. Kloden Tellus- der du og jeg bor- er en liten promp i det enorme universet, og om man klarer å plassere seg selv, hvor små man egentlig er i den store sammenhengen. Familiemedlemmer- og andre man er glad i, så er det veldig vanskelig å se for seg en lykkelig utgang. Alle vet at livet er kort og skjørt, og å miste egne barn er den største sorgen man kan tenke seg.

Vi mennesker er det tenkende vesen som er intelligente nok til å utforske, studere og finne svar på gåten «er vi alene i det enorme universet?» Mange sier ja, selvsagt er vi det. Ingen planeter er lik vår Tellus.

Om man setter troen litt til side og tenker fornuftig, så bør de fleste gå og legge seg, men de forskerne som kan dette, er overbevist  om at det kun er snakk om kort tid før man kan bevise at det faktisk ER liv der ute. Vi er ikke alene.

Er du klar til å være villig til å reise til planeten Mars?

Vel, fortvil ikke. Det blir ikke ennå. Om 150 år spår ekspertene at vi besøker vår største nabo…

Planleggingen begynner allerede nå-

Hvis man greier å se det store bildet, lar være å ta livet så alvorlig så blir det lettere å leve også.

Gi dine egne tanker en sjanse, du kan fort bli frisk med egen innsats og investering.

Det eneste du alltid skal huske på er at du skal passe på deg selv. Du er sjef over dine tanker og handlinger, og det har det vært siden du ble født.

Det er opp til deg hva du vil gjøre med ditt liv. Du er født naken og alene og du går i døden naken og alene. Men det gjelder alle mennesker. Tenk positivt, tenk på de som er glad i deg, tenk på alle de du er glad i-

Elsk dem. Nyt livet ditt, spis deilig lunsj med din beste venn, elsk din partner. Gi dine barn de beste råd du har.

Det sitter mellom ørene.

 

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Sex med flere enn bare kjæresten?

  SEX er noe viktig for de fleste. Og det er stadig flere som velger å ha sex med andre...

ALT FOR NORGE!

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=CsL6jPzuBpQ[/youtube] [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=QFtnV6pMqvA[/youtube]   Det er duket for tiårets kamp. Norge Danmark. Gåsehud, frysninger, følelser. Våre beste menn skal ut i...

Lukk