I noen perioder  av livet kan hvem som helst få tanker og depresjoner som er vanskelig å takle.

– Det er blitt lettere å innrømme og snakke om psykiske ubalanse, depresjon og mørke tanker nå enn tidligere. Jeg har ikke noen mulighet til  å stille noen diagnose på hverken deg eller meg. Men jeg har vært innom dette problemet og skjønte ikke hva det var før jeg fikk hjelp. En sorgfølelse som sittet midt i ryggmargen, og som man ikke finner noen løsning på eller lys å henge seg fast ved.

Alt er mørkt. Å snakke med noen når det er som mørkest er både smertefullt, tungt og vanskelig.

– Det ender med at man holder seg for seg selv, blir sykemeldt på ubestemt tid, får psykolog-timer. Etter uker, måneder eller noen ganger år, så slipper taket og man finner holdepunkter, knagger i livet som du kan henge lyspunkter det er viktig å ta vare på.

Det er få som kan svare på hva slike psykiske lidelser kommer av. En depresjon kan komme av seg selv. Og det må ikke kalles depresjon om man får mørke og destruktive tanker som går ut over helse og alle rundt seg.

Er man alene så tror jeg dessverre det er lettere å søke til letteste vei ut av mørket. Og er det for  mørkt for lenge for de som sliter, er det kort vei til selvmord. Et av de mest tabubelagte temaer i vårt moderne samfunn.

Det er helt sikker profesjonell hjelp å få, om man har tid. Det kan ta opp til seks måneder å få en time hos en psykolog som kanskje kan hjelpe de sykeste, og suisidale pasientene. Det kan være for sent.

– Mobbing, en vanskelig barndom, å føle seg mindre verdig pga langvarig sykdom, arbeidsløshet, få gode venner, anstrengt økonomi, alkoholmisbruk, og vanskelig arbeidsforhold er bare noen få ting som kan være årsaker til at mange ikke finner seg til rette i et stadig mer hektisk og karriere-jagende samfunn.

Det er en skremmende tanke at det er bare tilfeldigheter som gjør om man klarer å lande på begge bena, eller blir båret ut i en hvit kiste.

Har du psykiske problemer, er trist, og har mørke tanker så er det bare en ting å gjøre.

Søk hjelp så raskt som mulig. Det kan være hjelp å få, det er bedre å prøve å finne lyse igjen enn å gi opp. Det er kjærlighet der ute til alle …

 

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Norge- Annerledes landet

Norge er best i det meste selv om det alltid er rom for forbedringer. Det er sjeldent smart å hvile på laurbærene.  Det er...

Din andre ungdomstid- frykter du tomheten?

Barna er voksne nok til å bo for seg selv, og plutselig flytter de ut. Da kan det bli ensomt,...

Lukk